Τρία βήματα για την ευτυχία

1. Βγαίνω έξω.

Δεν εννοώ εδώ μια έξοδο το βράδυ με φίλους. Μιλάω για μια μικρή βόλτα στην γειτονιά μια ηλιόλουστη μέρα. Η έκθεση στο φως του ήλιου πιστεύεται ότι αυξάνει την απελευθέρωση μέσω εγκεφάλου την ορμόνη ευεξίας του σώματος, τη σεροτονίνη. Ακόμη και 10 λεπτά του ήλιου στο δέρμα σας, συνδέεται με την ενίσχυση της διάθεσης και σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και εστιασμένοι. Απλά, ιδίως το καλοκαίρι, μην ξεχάσετε να βάλετε κάποιο γαλάκτωμα προστασίας από τον ήλιο!

2. Δημιουργώ / ασχολούμαι με κάποια τέχνη.

Δεν σας ζητάω να δημιουργήσετε ένα αριστούργημα. Δεν χρειάζεται καν να το δείξετε σε κανέναν. Αυτό θα εξαλείψει κάθε πίεση που θα μπορούσατε να φορτώσετε στον εαυτό σας. Η δημιουργία τέχνης παρέχει μια απόσπαση της προσοχής, δίνοντας στον εγκέφαλο σας ένα διάλειμμα από τις συνήθεις σκέψεις σας. Κάνει επίσης τους νευροδιαβιβαστές σας να δουλεύουν, δημιουργώντας ντοπαμίνη, το αίσιο-καλό χημικό στο σώμα – μερικές φορές γνωστό ως «Μοριακό Κίνητρο».

3. Παρακολουθώ μια παράσταση.

Η πλειοψηφία της ψυχαγωγίας μας προέρχεται από οθόνες, οπότε κάνετε μια αλλαγή και πάτε να δείτε μια ζωντανή παράσταση. Είτε πρόκειται για μια συναυλία από την αγαπημένη σας μπάντα, μια όπερα ή μια παράσταση τέχνης, που περιβάλλεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την απόλαυση που θα έχετε. Προτιμήστε, αν είναι αυτό δυνατό, να πάρετε κάποια παρέα μαζί σας. Η παρέα μπορεί να είναι κάποιος φίλος ή φίλη, η σύζυγός σας, κάποιος συγγενής κ.α.

Αντλήθηκε από το blog  Ψυχολόγος Online – Ευγενία Κυρέζη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης