Εύκολοι τρόποι να ξοδεύετε λιγότερα στο σουπερμάρκετ

SOYPER MARKET

supermarket

Καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται, είναι δελεαστικό να αποφεύγετε ορισμένους διαδρόμους στο σουπερμάρκετ. Σκεφτείτε το ξανά, όμως, πριν αγοράσετε οτιδήποτε είναι φθηνότερο. Πολλές φθηνές τροφές είναι γεμάτες λιπαρά και νάτριο. Περικόψτε τα έξοδά σας με τις παρακάτω συμβουλές διατηρώντας ταυτόχρονα και την υγεία σας:

Γράψτε τα
Φτιάξτε τη λίστα με τα ψώνια στο σπίτι και ακολουθήστε τη στο σούπερ μάρκετ. Αν αποφασίσετε τι χρειάζεστε από πριν, θα είναι δύσκολο να υποκύψετε σε ακριβές, αυθόρμητες αγορές.

Φτιάξτε τα δικά σας σνακ
Γεμίστε σακουλάκια με μερίδες των 100 θερμίδων από δημητριακά ολικής αλέσεως ή κράκερ για να τα έχετε έτοιμα για το γραφείο αντί να αγοράσετε μικρές ξεχωριστές συσκευασίες που θα σας επιβαρύνουν οικονομικά.

Μην τρώτε συχνά κρέας
Το μοσχάρι, τα πουλερικά και το ψάρι μπορεί να φτάσουν μέχρι και το ένα τέταρτο του ημερήσιου προϋπολογισμού σας. Προτιμήστε οικονομικές πηγές πρωτεΐνης, όπως φασόλια και αυγά και υιοθετήστε τον μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Διαίρει και βασίλευε
Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές στα μεγάλα σουπερμάρκετ, ψωνίζοντας μαζί με φίλους ή συγγενείς. Οι κοινές αγορές σας βοηθούν να αποφεύγετε τις σπατάλες και να γλιτώνετε χρήματα.

Προμηθευτείτε τα βασικά
Χρησιμοποιήστε κουπόνια για να προμηθευτείτε προϊόντα όπως ζυμαρικά, σάλτσα ντομάτα. Έτσι θα έχετε εύκαιρες υγιεινές επιλογές και δε θα χρειάζεται να παραγγέλνετε συχνά από έξω.

 

Το μυστικό

Οι βιαστικές αγορές αυξάνουν το λογαριασμό.

ΠΗΓΗ:ΟΜΟΡΦΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.GR

Σχολιάστε

Top