|
Υλικά συνταγής |
|
250 g σιτάρι |
|
2.3 λίτρα νερό |
|
150-200 g ζάχαρη |
|
200 g σταφίδες ξανθές |
|
200 g σουσάμι |
|
200 g καρύδια |
|
200 g αμύγδαλα λευκά |
|
200 g σύκα ξερά |
|
125 g μήλα ξερά |
|
Κανέλα |
Εκτέλεση
- Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό για να ζεσταθεί.
- Χοντροκόβω τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα σύκα και τα μήλα και τα βάζω στην άκρη.
- Ξεπλένω και βράζω το σιτάρι 30 λεπτά, στο νερό της κατσαρόλας που έχει ήδη ζεσταθεί.
- Καβουρδίζω το σουσάμι σε ένα ταψί πάνω την ξυλόσομπα.
- Μόλις κρυώσει το σουσάμι, το σπάω στο γουδί.
- Πολτοποιώ το μισό από το βρασμένο σιτάρι στο μπλέντερ και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
- Προσθέτω τα σύκα, τα μήλα, τα αμύγδαλα, τα μισά καρύδια, το μισό σουσάμι και την ζάχαρη και τα βράζω τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υπόλοιπα καρύδια και το σουσάμι με κανέλα και ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω με αυτά την Βάρβαρα.


