Γλυκάνισο
Οι σπόροι του δεν δίνουν μόνο το θαυμάσιο άρωμά τους στα φαγητά και τα είδη αρτοποιίας, αλλά και μερικές αξιόλογες θεραπευτικές τους ιδιότητες που έχουν σχέση με τη χώνευση. Δηλαδή βοηθούν στην αφομοίωση των τροφών από τον οργανισμό και στην αποβολή των αερίων που φουσκώνουν το στομάχι ή το έντερο.
Αυτές τις ιδιότητες τις εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι Ρωμαίοι, γι αυτό συνήθιζαν να τρώνε, μετά τα πλουσιοπάροχα γεύματα τους ένα κέικ που περιέχει γλυκάνισο!
Με σπόρους γλυκάνισου αρωματίζουν το ούζο, διάφορα λικέρ και τονωτικά φάρμακα. Με το αιθέριο λάδι του αρωματίζονται μερικά σαπούνια πολυτελείας και οδοντόκρεμες. Με φύλλα αρωματίζουμε σούπες, σαλάτες, χορτόπιτες και κάθε είδους πίτες.
Στην Ελλάδα φυτρώνει μόνο του σε όλα σχεδόν τα νησιά μας αλλά και εισάγονται σπόροι του.
Αν ρίξετε σπόρους γλυκάνισου σε ένα δοχείο με ταγκό λάδι, διώχνουν μέσα σε 3-4 μέρες την ταγκή μυρωδιά και γεύση.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.



