Κανέλα
Τονωτικό σε περιπτώσεις αδυναμίας. Βοηθάει την πέψη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις δυσπεψίας. Εμμηναγωγό σε ανεπάρκεια και πόνους των εμμήνων.
Πρόσφατα πειράματα δείχνουν ότι η κανέλλα βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα διαβητικοί που τρώνε ένα τέταρτο μικρού κουταλιού κανέλα την ημέρα να έχουν ευεργετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου του αίματός τους. Μπορεί να τους προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο και την υψηλή πίεση αίματος.
Σταματάει τη διάρροια και τους σπασμούς του στομάχου και του εντέρου.
Μία παλιά δοκιμασμένη συνταγή κατά της γρίπης (και για τα πρώτα χειμωνιάτικα κρυολογήματα): Ανακατώνουμε μια κουταλιά σούπας μέλι και τον χυμό μισού λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, στο οποίο έχουμε βράσει για 2-3 λεπτά ένα κομμάτι φλούδα κανέλας και ένα μοσχοκάρφι και το αφήσουμε μετά το βράσιμο 20 λεπτά πριν το σουρώσουμε. Το πίνουμε ζεστό. Ή βράζουμε κανέλα, λίγα γαρίφαλα και ζάχαρη, τα ρίχνουμε σε κόκκινο κρασί κι από αυτό πίνουμε ένα κρασοπότηρο ζεστό.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.



