Τζίντζερ
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην Ασιατική και Ινδική κουζίνα και έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Βοηθάει στη ανακούφιση γαστεντερικών ενοχλήσεων καθώς επίσης και στην καταπολέμηση της αναγούλας. Περιέχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ονομάζονται gingerols οι οποίες προσφέρουν ανακούφιση συμπτωμάτων σε άτομα με οστεοαρθρίτιδες και ρευματοειδείς αρθρίτιδες. Το τζίντζερ βοηθάει επίσης στην προώθηση υγιούς εφίδρωσης και έτσι συμβάλλει στην αποβολή τοξινών κατά τη διάρκεια κρυολογήματος. Τέλος, το τζίντζερ μπλοκάρει την παραγωγή ουσιών που προκαλούν συμφόρηση των βρόγχων και οι ουσίες gingerols που περιέχει είναι φυσικά κατασταλτικά του βήχα.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.



