Κουλουράκια πορτοκαλιού με ελαιόλαδο

κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

Για τα κουλουράκια πορτοκαλιού

3 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. κανελόζουμο

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (ή ½ πορτοκάλι – ½ λεμόνι)

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

1 κ.γ. σόδα

1/4 φλ. τσίπουρο

1½ φλ. σουσάμι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1200 γρ. (περίπου) αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει

 Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το κανελόζουμο για τα κουλουράκια πορτοκαλιού, βράζοντας 2 ξυλάκια κανέλας σε νερό για 5 λεπτά.

 Κρατάμε μισό φλιτζάνι κανελόζουμο και αφήνουμε να κρυώσει.

 Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 Κοσκινίζουμε το αλεύρι (1.200 γραμ. με το μπέικιν πάουντερ).

 Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο ελαιόλαδο.

 Προσθέτουμε, το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι, το 1 κιλό με μιας και το υπόλοιπο λίγο – λίγο , όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ. αλεύρι στο σύνολο).

Τα πλάθουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.

 Αραδιάζουμε τα κουλουράκια πορτοκαλιού σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης