Μπισκότα με ελαιόλαδο, σοκολάτα και πορτοκάλι

 κουλουρακια λαδιού

 

Τα βασικά υλικά

Αλεύρι και μπέικιν πάουντερ

  • Ελαιόλαδο
  • Αυγά (που έχουμε αφήσει να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Καστανή ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κουβερτούρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

Πώς φτιάχνουμε τα μπισκότα

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια

  • Τρίβουμε το πορτοκάλι στον τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα του
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα
  • Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά, προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ψήνουμε τα μπισκότα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης