Συνέντευξη Διευθυντή κου Ξαρχάκου Κωνσταντίνου

Ο κος Ξαρχάκος Κωνσταντίνος, Διευθυντής του σχολείου μας, με τις νέες κρίσεις τοποθετήθηκε Διευθυντής σε Γυμνάσιο της Αθήνας. Οι μαθήτριες της Β” τάξης Αφροδίτη, Γαβριηλία και Χριστούλα, του πήραν συνέντευξη.

1. Πόσα χρόνια εργαστήκατε ως διευθυντής στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών;

Στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών έχω εργαστεί για 5 χρόνια από τις 14/9 του έτους 2018.

2. Σας άρεσε το σχολικό περιβάλλον που ήσασταν σε αυτό το σχολείο;

Όταν ήρθα σε αυτό το σχολείο είχε πολλά κτιριακά προβλήματα (περίφραξη, τα νερά στο προαύλιο, ο ανελκυστήρας τα δέντρα κα). Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι βασικοί λόγοι για την καλή λειτουργία του σχολείου. Επίσης όταν ήρθα στο σχολείο δεν γνώριζα τον σύλλογο διδασκόντων ούτε τους μαθητές του σχολείου. Όμως, με την πάροδο του χρόνου μέχρι και σήμερα αναπτύχθηκε πάρα πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές με αποτέλεσμα το σχολείο να λειτουργεί καλά.

3. Ποια ήταν η αγαπημένη σας εμπειρία σε αυτό το σχολείο;

Κάποιες από τις αγαπημένες μου εμπειρίες ήταν αρχικά οι επιδιορθώσεις των κτηριακών προβλημάτων του σχολικού χώρου, η καλή επαφή σχεδόν με όλους τους μαθητές καθώς και τα δυο προγράμματα Erasmus που οργάνωσε το σχολείο μας.

4. Τι θεωρείτε ότι έχετε προσφέρει  στο σχολείο μας τα χρόνια που εργαστήκατε σε αυτό;

Η προσφορά του διευθυντή θα κριθεί από το σύλλογο διδασκόντων, από τους μαθητές και από τους γονείς. Ο διευθυντής ως όργανο του σχολείου πρέπει και αυτός να κρίνεται.

5. Πώς αισθάνεστε που αποχωρείτε από ένα σχολείο στο οποίο αφιερώσατε χρόνο και γνώσεις;

Τα συναισθήματά μου που αποχωρώ από το σχολείο αυτό είναι ανάμεικτα. Πιστεύω ότι αυτός ο κύκλος έφτασε στο τέλος του και ελπίζω η θητεία μου να ήταν θετική, τόσο για τους ίδιους τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές με τους οποίους συνεργάστηκα. Την νέα χρονιά που ακολουθεί θα συνεχίσω σε ένα σχολείο της γειτονιάς μου.

6. Ποιό είναι το όραμά σας για το δημόσιο σχολείο; Πιστεύετε ότι πραγματοποιήσατε τους στόχους σας στο συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον;

Πιστεύω ότι προσέφερα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Θεωρώ πως η περιοχή έχει ανάγκη από ένα πρότυπο ή ένα πειραματικό σχολείο και αυτό ήταν και στις προθέσεις μου το διάστημα που εργάστηκα σε αυτό το σχολικό περιβάλλον.

7. Θα θέλατε αν είχατε την δυνατότητα να παραμείνετέ σε αυτό το σχολείο ;

Αυτό το σχολείο ήταν στις επιλογές μου και το αποτέλεσμα είναι να συνεχίσω σε κάποιο άλλο.

Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στο νέο του σχολείο.