Γιατί αυτή τη γλώσσα προγραμματισμού (Python)

Δεν τα λέω εγώ…

whyp

1. Εύκολη εκμάθηση

Η Python είναι απλή και εύκολη στην εκμάθηση καθώς δεν έχει περίπλοκη σύνταξη ή δυσνόητους κανόνες. Ταυτόχρονα μοιάζει πολύ με την αγγλική γλώσσα και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που την καθιστά ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς γλώσσες για αρχάριους προγραμματιστές.

2. Υψηλή ζήτηση

Κατατάσσεται ανάμεσα στις ταχέως αναπτυσσόμενες γλώσσες προγραμματισμού. Λόγω της δημοτικότητας και των πολλαπλών χρήσεων που υποστηρίζει, όσοι προγραμματιστές γνωρίζουν Python απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς, ειδικότερα στους τομείς τεχνολογίας, όπως είναι το Machine Learning και το Data Science.

3. Πολλαπλές δυνατότητες

Η Python έχει πολλά libraries και frameworks για να υποστηρίξει διάφορους σκοπούς και projects. Για παράδειγμα, το Django χρησιμοποιείται στο web development, το PyBrain στο Data Science και το Tensorflow στο Machine Learning. Όλα αυτά διασφαλίζουν ότι η διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών γίνεται ευκολότερη καθώς τα libraries και frameworks χρησιμοποιούνται για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

4. Ευελιξία

Πολλές και διαφορετικές πλατφόρμες, όπως Window, Mac, Linux, Solaris, κλπ., υποστηρίζουν την Python ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ενσωματωθεί σε Java και .NET components όπως και C/C++ libraries. Για παράδειγμα, εάν έχεις γράψει κώδικα με Python για Windows υπολογιστές και θέλεις να «τρέξεις» τον κώδικα και σε Mac, δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγές ή να δημιουργήσεις νέο από την αρχή. Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τον ίδιο κώδικα και να τον «τρέξεις» σε διαφορετικά μηχανήματα. Το γεγονός αυτό προσφέρει σημαντική ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου σε κάθε προγραμματιστή.

5. Μεγάλη και ισχυρή κοινότητα

Όσοι γνωρίζουν Python έχουν αναπτύξει μια από τις πιο δημοφιλείς online κοινότητες, ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους όσους ξεκινούν να μαθαίνουν τη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού. Η κοινότητα προσφέρει βοήθεια, μοιράζεται γνώση και δίνει λύσεις σε προβλήματα κάθε επιπέδου.

Τώρα που γνωρίζεις ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Python και τι την κάνει ξεχωριστή έχεις ένα σημαντικό κίνητρο να μάθεις τη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού, είτε είσαι νέος στον χώρο είτε ενδιαφέρεσαι να εξελίξεις ακόμη περισσότερο τις γνώσεις σου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης