Μουσικό παραμύθι- Ο Πέτρος και ο λύκος

Σήμερα στο σχολείο παρακολουθήσαμε ένα μουσικό παραμύθι. Αυτό το παραμύθι λεγόταν «ο Πέτρος και ο λύκος». Ο Πέτρος και ο Λύκος φτιάχτηκε το 1995 από το Σεργέι Προκόφιερ. Την μουσική της ορχήστρας την έγραψε ο Κάμερον Πάτρικ, η καταγωγή του οποίου ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το έργο διαρκεί 48 λεπτά.

Το παρακολουθήσαμε μέσω διαδικτύου από την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ορχηστρικό μουσικό σύνολο και μαζί με την κρατική ορχήστρα Αθηνών, (Κ.Ο.Α) αποτελούν τις δύο ελληνικές κρατικές ορχήστρες. Ιδρύθηκε το 1959, δηλαδή πριν 64 έτη, από τον Σόλωνα Μιχαηλίδη και από τότε θεωρείται ένας των σημαντικότερων καλλιτεχνικών φορέων της Ελλάδας.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του μουσικού παραμυθιού είναι πως δε μιλάνε οι χαρακτήρες, αντί για αυτούς παίζουν μουσικά όργανα. Συγκεκριμένα, σε αυτό το παραμύθι ο κάθε χαρακτήρας είχε και το δικό του μουσικό όργανο. Για παράδειγμα τα έγχορδα όργανα της ορχήστρας αντιπροσωπεύουν τον Πέτρο. Τα τύμπανα αντικαθιστούν τους κυνηγούς. Τα 3 κόρνα, είναι ο λύκος. Το φαγκότο αντιπροσωπεύει τον παππού, το κλαρινέτο την γάτα, το όμποε την πάπια και το φλάουτο το πουλί.

Απόψεις:

Αυτό το παραμύθι δεν ήταν αρκετά μεγάλο αλλά ήταν πολύ ωραίο και ενδιαφέρον. Εμένα μου φάνηκε έξυπνο το να σκεφτεί κάποιος να αναπαραστήσει με μουσικά όργανα τους χαρακτήρες του παραμυθιού. (Αλέξανδρος)

Κατάφερε να με μεταφέρει στον τόπο του παραμυθιού, σαν να ήμουν εκεί. (Κυριακή)

Αν σας αρέσει η μουσική καλύτερα να το παρακολουθήσετε! (Μαριάνθη)

Αγγελική

Αλέξανδρος

Εύη

Κυριακή

Μαριάνθη

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης