Traditional English Christmas Recipe ( by the E Class students!)
Gingerbread cookies recipe ! ( Συνταγή για μπισκότα
Μπισκοτάνθρωπου ή Μπισκοτούλη)
Ingredients (Συστατικά)
- 3 and ½ cups all purpose flour (440 g) – 3 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 teaspoon baking soda – 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ teaspoon salt – μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 full tablespoon ground ginger – Μια γεμάτη κουταλιά της σούπας τρίμμα τζίντζερ
1 tablespoon ground cinnamon- Μια κουταλιά της σούπας τρίμμα κανέλα
- ½ teaspoon ground allspice- μισό κουταλάκι του γλυκού τρίμμα μπαχάρι
- ½ teaspoon ground cloves- μισό κουταλάκι του γλυκού τρίμμα γαρύφαλλο
- 10 tablespoons (142g) unsalted butter softened to room temperature- 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ cup (150g) packed light or dark brown sugar -3/4 κούπας καστανή ή μαύρη ζάχαρη
- 2/3 cup (about 200g) dark molasses- 2/3 της κούπας σιρόπι ζάχαρης
- 1 large egg at room temperature -1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 teaspoon pure vanilla extract – 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- Preparation :Preheat oven at 177 C –Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Cut the dough into shapes. You can use baking sheet.-(Πλάστε τη ζύμη λεπτή )και κόψτε τη σε σχήματα . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί.
Place shapes one inch apart- Aφήστε απόσταση 2,5 εκατοστών ανάμεσα στα μπισκότα.
Bake the cookies for about 9 or ten minutes, or less depending on their size – Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 9 με 10 λεπτά ή λιγότερο ,ανάλογα με το μέγεθός τους.
Good luck and Merry Christmas!!!!