Δημιουργία της Γης και φυσικά φαινόμενα.

ΑΠΟ: ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μαρ• 06•15

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΕΙΑ / Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων πιστεύει ότι κάποτε η Γη είχε ένα «δίδυμο» πλανήτη στο μέγεθος του Άρη που ονομαζόταν «Θεία» και ήταν 60 μοίρες είτε μπροστά είτε πίσω (όπως το βλέπει κανείς) από τον πλανήτη μας.

Πριν από περίπου 4.533 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, ο πλανήτης «Θεία», έφυγε από την τροχιά του και συγκρούστηκε βίαια με τη Γη.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη απορροφήθηκε, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του, συνδυασμένο με υλικά από τον πλανήτη μας, δημιούργησε τη Σελήνη.Mετά τη σύγκρουση, ωστόσο ο πλανήτης μας υπέστη σημαντική συρρίκνωση λόγω της μεγάλης διαφυγής υλικού στο διάστημα. Το υλικό που διέφυγε στο διάστημα, δημιούργησε ένα νέφος πετρωμάτων σε υγρή και αέρια μορφή. Η ψύξη των σωμάτων αυτών οδήγησε στο σχηματισμό γύρω από τη Γη ενός δακτυλίου παρόμοιο με αυτόν του Κρόνου.
Με την πάροδο του χρόνου, τα υλικά αυτά πήραν στερεή μορφή δημιουργώντας το φεγγάρι με τη μορφή που έχει σήμερα.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η Γη πριν από το επει­σόδιο με τη Θεία περιστρεφόταν λιγάκι πιο γρήγορα, περίπου τρεις φορές ταχύτερα απ’ ό,τι σήμερα. Το έτος είχε 1.095 ημέρες.  Η μέρα διαρκούσε τέσσερις με πέντε ώρες. Ο υψηλότερος ρυθμός περιφοράς προκαλούσε έντονες αναταρά­ξεις στη νεαρή ατμόσφαιρα.

Μετά την ηχηρή προσγείωση της Θείας ξεκίνησε η νεογέννητη Σελήνη το ελλειψοειδές ταξίδι της κι άρχισε να φρενάρει τη Γη που έτρεχε σαν μανιακή, δημιουρ­γώντας την άμπωτη και την πλημμυρίδα.

Αμέσως μετά τη γέννη­σή της ήταν πολύ πιο κοντά μας. Έλαμπε πελώρια στον ουρανό και ανάλογα έντονες ήταν και οι παλίρροιες που προξενούσε, πε­λώρια παλιρροϊκά όρη, που είχαν ως αποτέλεσμα μια ζωηρή α­νταλλαγή θρεπτικών υλικών μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

Αυτό το συμβάν έκανε τη Γη τόσο ξεχωριστή,  γιατί  απορρόφησε ένα τμήμα της θείας με αποτέλεσμα να έχει αρκετή βαρύτητα για να διατηρήσει την πυκνή ατμόσφαιρα της.. Με αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα, που καθορίζει το κλίμα, διατηρεί ζεστό τον πλανήτη, παρέχει το οξυγόνο που αναπνέουμε και το σημαντικότερο από όλα μας προστατεύει.  η συγκρουση αυτή διασφάλισε την προστασία της ατμόσφαιράς της, πρόσφερε στη Γη μια μαγνητική ασπίδα ενάντια στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και έδωσε τη Σελήνη που μας παρέχει την απαραίτητη κλιματική σταθερότητα. Η πρώιμη σύγκρουση της Γης με τη Θεία είχε ζωτική σημασία για τον πλανήτη μας, αφού τον βοήθησε να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο μεταλλικό πυρήνα με σίδηρο και παρήγαγε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, που εκτρέπει τον επικίνδυνο ηλιακό άνεμο προστατεύοντας την ζωή στη Γη.

Πηγές:

http://www.newsbomb.gr/

http://antikleidi.com/

http://coolweb.gr/1530/%CF%86%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9/

http:///www.google.gr/

http:///gammaalphaiotaalpha/189

Σχολιάστε