Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Ζωοφιλίας

Κάτι όμορφο θα γίνει φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο μας και σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Γιατί από φέτος η 4η Απριλίου καθιερώνεται ως «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας».

Ψάχνοντας στο λεξικό , διαβάσαμε ότι  φιλοζωία  είναι γενικά  η αμέριστη και αδιάκριτη αγάπη προς όλα ανεξαιρέτως τα ζώα  του πλανήτη μας. Αλλά και από το μάθημα των θρησκευτικών μάθαμε πως ο Θεός όρισε τον άνθρωπο υπεύθυνο για τη φροντίδα του φυτικού και ζωικού βασιλείου, μιας και τον έφτιαξε το ανώτερο πλάσμα στη φύση.

Άραγε ο άνθρωπος ακολούθησε αυτές τις εντολές; Φρόντισε και προστάτεψε το φυσικό του περιβάλλον και ειδικά τα ζώα;

Πιστεύουμε  με όσα βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε ότι εμείς οι άνθρωποι δεν κάνουμε πια το σωστό. Πολλά ζώα σε όλον τον πλανήτη αρχίζουν να εξαφανίζονται γιατί εμείς με τα έργα μας και τις κατασκευές μας τα διώξαμε από τον φυσικό τους χώρο. Ακόμα και η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας αντί να τα βοηθήσει, δυστυχώς τα εκμεταλλεύεται με τον χειρότερο τρόπο και τα κακομεταχειρίζεται. Εμείς οι ίδιοι τα παίρνουμε στο σπίτι μας για συντροφιά και παρέα και όταν δεν έχουμε σε ποιον να τα αφήσουμε όταν πάμε διακοπές, τα πετάμε στο δρόμο!

Τα ζώα πρέπει να τα φροντίζουμε, να τα αγαπάμε να τα σεβόμαστε και όχι να τα χτυπάμε και να τα κακοποιούμε . Αυτά τα καημένα δεν ζητούν πολλά ενώ  μας δίνουν πολλά περισσότερα. Και δεν είναι μόνο η τροφή που μας δίνουν(γάλα, κρέας, μαλλί κ.λ.π). Μας προσφέρουν την αγάπη τους και τη συντροφιά τους. Και πρέπει από μικρά παιδιά να διδασκόμαστε τη σωστή στάση που πρέπει να κρατάμε σ’ αυτά.

Με χαρά λοιπόν καλωσορίζουμε την «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας» για να μάθουμε σωστά να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα.

Σήμερα εμείς οι μαθητές της Γ τάξης  ενημερώσαμε  τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου για τα δικαιώματα των ζώων.  Επίσης βγήκαμε στο δρόμο μπροστά από το σχολείο μας και μοιράσαμε ενημερωτικά με τη διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων στους περαστικούς και συζητήσαμε μαζί τους.

IMG_20240404_090712 IMG_20240404_090637 IMG_20240404_090609 IMG_20240404_090547

Γράφουν οι μαθήτριες της Γ” τάξης: Δημητρακοπούλου Χριστίνα,      Ντούλινα  Ευφροσύνη,     Παπακωνσταντίνου Αναστασία,  Σωτηρίου Βάσια 

                       

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης