ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

image439

Από τον Νικόλα

image399

 Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου (από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω): Η Πυραμίδα του Χέοπα, οι κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώναςο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο Κολοσσός της Ρόδου και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, όπως απεικονίζεται από τον Ολλανδό καλλιτέχνη του 16ου αιώνα Μάαρτεν Φαν Χέιμσκερκ.

Διάφοροι κατάλογοι Θαυμάτων του Κόσμου έχουν συνταχθεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την καταγραφή των θεαματικότερων φυσικών θαυμάτων και ανθρωπογενών κατασκευών.

Τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου είναι ο πρώτος γνωστός κατάλογος με τα πιο αξιόλογα δημιουργήματα της κλασικής αρχαιότητας. Βασίστηκε σε δημοφιλείς οδηγούς μεταξύ των Αρχαίων Ελλήνων περιηγητών και περιλαμβάνει μόνον έργα γύρω από τα παράλια της Μεσογείου. Ο αριθμός επτά επιλέχθηκε διότι συμβόλιζε για τους Έλληνες την τελειότητα και την αφθονία, καθώς και διότι προκύπτει αν στους πέντε πλανήτες που γνώριζαν οι αρχαίοι, προστεθεί η σελήνη και ο ήλιος. Έχουν συνταχθεί πολυάριθμοι τέτοιοι κατάλογοι.

Πηγή: el.wikipedia.org › wiki › Θαύματα_του_κόσμου

 

Σχολιάστε