«Το Δώρο της Παπλωματούς»

to-doro-tis-paplomatoys

Φέτος τα Χριστούγεννα που θα είμαστε όλοι στο σπίτι και δεν μπορούμε να δούμε τους φίλους μας και τους συγγενείς μας ούτε να κάνουμε βόλτες, που κουραστήκαμε από τις οθόνες και τους υπολογιστές τι καλύτερο από τη συντροφιά ενός βιβλίου! Καθίστε στην αγαπημένη σας γωνιά του σπιτιού πάρτε μία ζεστή σοκολάτα και απολαύστε την παρέα ενός βιβλίου!

Ένα από τα δικά μου αγαπημένα βιβλία που το βρήκα Χριστούγεννα κάτω από το δέντρο, είναι το «Το Δώρο της Παπλωματούς» του συγγραφέα Τζεφ Μπριμπό  με τη φανταστική εικονογράφηση της Γκείλ ντε Μάρκεν που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Άγκυρα. Το βιβλίο δεν έχει τον Άγιο Βασίλη, ξωτικά και καλικάντζαρους αλλά είναι μια τρυφερή ιστορία που μας μιλάει για το νόημα των Χριστουγέννων και την χαρά του να προσφέρεις  στο συνάνθρωπο σου.

Να σας αφηγηθώ με λίγα λόγια την ιστορία; Μην ανησυχείτε δεν θα σας αποκαλύψω το τέλος! Η παπλωματού φτιάχνει όμορφα παπλώματα και τα χαρίζει στους φτωχούς για να ζεσταθούν. Γυρνάει τα βράδια στην πόλη και σκεπάζει όσους κρυώνουν. Κανένας δεν μπορεί να αγοράσει τα παπλώματα όσα χρήματα και να της δώσει. Τα έχουν μόνο όσοι έχουν ανάγκη και η παπλωματού είναι τόσο χαρούμενη.  Αντίθετα ο βασιλιάς της χώρας δεν χαμογελά ποτέ, μαθαίνει για το κορίτσι που φτιάχνει τα υπέροχα παπλώματα και θέλει να αποκτήσει ένα μήπως και βρει τη χαρά. Το χρειάζεται;  Σίγουρα έχει πολλά  μέσα στο παλάτι που μαζεύει όλους του θησαυρούς του κόσμου. Θα του χαρίσει ένα η παπλωματού; Πως θα αντιδράσει ο δυνατός βασιλιάς; Θα βρει την ευτυχία;

to-doro-tis-paplomatoys1Διαβάζοντας αυτό το παραμύθι σκέφτομαι πως η παπλωματού είναι ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη,  χαρούμενη γιατί προσφέρει στους ανθρώπους, χωρίς αντάλλαγμα. Δεν περιμένει τις γιορτές, δεν περιμένει να της το ζητήσουν . Είναι εκεί για να σκεπάσει όποιον κρυώνει πάντα. Μας θυμίζει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ο Άγιος Βασίλης. Ο βασιλιάς είναι άπληστος και δυστυχισμένος. Μου θυμίζει λίγο όλους εμάς που έχουμε τόσα πολλά και ζητάμε συνεχώς περισσότερα. Και όταν τα αποκτάμε ζητάμε και άλλα. Ποιος είναι πιο ευτυχισμένος;

Αυτές τις διαφορετικές γιορτές που θα ζήσουμε ας μην γκρινιάζουμε για όσα δεν έχουμε αλλά να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της παπλωματούς και να  βοηθήσουμε  όπως μπορούμε τους γύρω μας.  Ας χαρίσουμε  βιβλία για δώρο και ας κάνουμε κάθε μέρα μια πράξη αγάπης!

Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Κατερίνα, Γ΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης