Κρέπες

Συστατικάκρέπες

 600 ml γάλα 3,5%

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 μεσαία αβγά

50 ml σπορέλαιο

2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός πρώτα τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μεμβράνη.

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πχ. Νο 18-20 ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο, το απλώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να κάψει. Το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.

Με ένα φλιτζάνι του καφέ ή μια κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα μας στο τηγάνι αφού το έχουμε ανακατέψει προηγουμένως και μετακινούμε το τηγάνι γρήγορα ώστε να απλωθεί παντού και να καλυφθεί από μια λεπτή στρώση μείγματος.

Αναποδογυρίζουμε την κρέπα όταν δούμε ότι ξεκολλάει από μόνη της και την ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

Για αλμυρή κρέπα, εφόσον την έχουμε αναποδογυρίσει και ενόσω ψήνεται από την άλλη πλευρά μπορούμε να προσθέσουμε τα τυριά πρώτα, ώστε να λιώσουν, και έπειτα τα υλικά που επιθυμούμε όπως αλλαντικά, καλαμπόκι, πιπεριές, ντομάτα, πατάτες κλπ. Αν κάνουμε γλυκιά είναι πιο εύκολο να βγάλουμε την ψημένη κρέπα από το τηγάνι και σε ένα πιάτο να τη διπλώσουμε στα δύο και να την αλείψουμε με σοκολάτα προθέτοντας ό,τι άλλο θέλουμε όπως μπισκότο, φρούτα κλπ.

Ηλιάνα Ζαχάρου, Γ΄1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης