Ματίλντα

Ματίλντα3

Η Ματίλντα είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι που έμαθε από μόνη της ανάγνωση όταν ήταν τριών χρονών και στα τέσσερά της διάβαζε ολόκληρα λογοτεχνικά βιβλία διάσημων συγγραφέων! Παρά το χάρισμά της – δηλαδή την εξυπνάδα της – οι γονείς της δεν είναι καθόλου καλοί και εκτός αυτού τη θεωρούν ψεύτρα και απατεώνισσα! Παρόλα αυτά με την εξυπνάδα της τους ετοιμάζει συνεχώς διάφορες φάρσες χωρίς αυτοί να το καταλαβαίνουν!

ΜατίλνταΜια μέρα η Ματίλντα ξεκίνησε επιτέλους το σχολείο.  Είχε μια πολύ καλή δασκάλα, τη δεσποινίδα Χόνεϊ που την αγαπούσε πολύ. Δυστυχώς, το σχολείο αυτό είχε μια πολύ κακιά διευθύντρια, τη δεσποινίδα Τράντσμπουλ, που μισούσε όλα τα μικρά παιδιά! Πόσο άδικη! Και επίσης έπρεπε όλοι τα τη σέβονται! Κανείς δεν τολμούσε να της αντιμιλήσει, ούτε καν οι δάσκαλοι! Όλοι τη φοβούνταν μιας και ήταν ψηλή, άγρια και δυνατή! Μπορούσε με δύο κινήσεις να βρεθεί απ’τη μια μεριά της τάξης μέχρι την άλλη!

Λίγο αργότερα, η Ματίλντα αποκτάει μια μαγική δύναμη! Με αυτή τη δύναμη διώχνει τη δεσποινίδα Τράντσμπούλ για πάντα! Αν και δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε μάθει την ιστορία της ζωής της δεσποινίδας Χόνεϊ.

Άραγε η δύναμη της Ματίλντα θα τη βοηθήσει και κάπου αλλού;

Τι θα γίνει στο τέλος με τους γονείς της;Ματίλντα1

Πήραν άραγε το μάθημά τους;

Θα καταφέρει να γλυτώσει από αυτούς;

Θα είναι δύσκολο να τους αλλάξει η Ματίλντα τα μυαλά;

Θα ζήσουν όλοι μαζί αγαπημένοι;

Θα σας τα απαντήσει το βιβλίο!

Matilda dvdΣτη συνέχεια, μπορείτε να δείτε και την ταινία (Matilda, 1996) που θα σας διασκεδάσει πολύ και να παρατηρήσετε τις ομοιότητες και τις διαφορές με το βιβλίο!

Το βιβλίο Ματίλντα του Ουαλού συγγραφέα Roald Dahl σε εικονογράφηση του Κουέντιν Μπλέικ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μάγδα Πούλακα, Γ΄2 τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης