Ας διαβάσουμε παρέα … με τον Ορέστη !!!

Μαύρη γάταΈνα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα είναι «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Την εικονογράφηση έκανε ο Στίβεν Γουέστ.

Μιλάει για τον ρατσισμό των προληπτικών απέναντι στις μαύρες γάτες. «Βαρυσήμαντες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών: Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην κακοδαιμονία που μαστίζει το νησί μας! Αν Θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα πρέπει να απαλλαγούμε μια και καλή από τις μαύρες γάτες! » έγραφαν οι αφίσες πάνω στους τοίχους.

Ο ήρωάς μας, μία γενναία μαύρη κεραμιδόγατα, περιπλανιέται μόνος στα σοκάκια της πόλης, προσπαθώντας να ξεφύγει από τις Αρχές που τον κυνηγάνε. Στην πορεία του, συναντάει πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς, ρίχνει γλάστρες στα κεφάλια αστυνομικών και σώζει γάτες από γουναράδικα.

Μαύρη γάτα1Τελικά γλύτωσαν οι μαύρες γάτες ή εξοντώθηκαν όλες; Η απάντηση κρύβεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου που σας προτείνω.

“Μία ιστορία ηρωικής αντίστασης στις δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και φυλετικές διακρίσεις. Ο συγγραφέας κλέβει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών με τους ήρωες και τη γλώσσα του.”         Mutfak Banyo Seramik

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΔεινόσαυροςΈνα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω είναι το «Ο αδερφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους». Το έγραψε ο Τζάκομο Ματσαριόλ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη.

Αναφέρεται σε ένα παιδί, τον Τζοβάννι, με σύνδρομο DOWN. Ο Τζοβάννι είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, γιατί συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Μια μέρα του έφεραν πάρα πολλά κουκλάκια από τον παιδικό σταθμό που δούλευε ο μπαμπάς του. Εκείνος διάλεξε μόνο τους δεινόσαυρους και πέταξε τα υπόλοιπα.

Στον Τζοβάννι αρέσει πολύ να χορεύει στις πλατείες με τον ρυθμό ενός καλλιτέχνη του δρόμου. Μπορεί να κάνει ολόκληρες πλατείες να χορεύουν. Του αρέσει να κόβει λουλούδια από τον κήπο και να τα προσφέρει στις αδερφές του. Όταν είναι χειμώνας και δεν βρίσκει λουλούδια, παίρνει ξερά φύλλα.

Μια συγκινητική πραγματική ιστορία που μας μιλάει για τη διαφορετικότητα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα για να δείτε τη συνέντευξη του ήρωά μας Τζοβάννι:

https://www.youtube.com/watch?v=0v8twxPsszY

Ορέστης Λ.Μ. Γ΄1 τάξη

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης