Το «PERSEVERΑNCE» στον Άρη

PERSEVERNCE1

Ο Άρης ή αλλιώς «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ» είναι ο πλανήτης που ακόμα ερευνάει η «ΝΑΣΑ» και άλλες διαστημικές εταιρείες. Για να ερευνήσει η «ΝΑΣΑ» αυτόν τον πλανήτη έστειλε το διαστημόπλοιο – εργαστήριο «MARS 2020 PERSEVERANCE».

Η διαδικασία προσεδάφισής του ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου λίγα λεπτά πριν τις 11.00 το βράδυ και διάρκεσε σύμφωνα με τον προγραμματισμό 7 λεπτά. Τα 7 λεπτά του «τρόμου» όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες της «ΝΑΣΑ». Αυτό το σκάφος θα πραγματοποιήσει διάφορες έρευνες. Μία από αυτές είναι να αναζητήσει στοιχεία που να δείχνουν ή όχι αν στον Άρη υπήρξε κάποτε ζωή. Στις 10.55 το σκάφος έπεσε στον Άρη, και τότε οι επιστήμονες της «ΝΑΣΑ» ξέσπασαν από τη χαρά σε δάκρυα. Η προσεδάφιση ήταν επιτυχής και αμέσως μετά ήρθε η πρώτη φωτογραφία!

PERSEVERNCE

Η πρώτη φωτογραφία που έστειλε το Perseverance από τον Άρη

Το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου 2020 και διέσχισε 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φτάσει  στον Άρη και χρειάστηκαν 7 λεπτά «τρόμου»για να βεβαιωθούν οι επιστήμονες της «ΝΑΣΑ»  ότι προσεδαφίστηκε σώο και αβλαβές στην επιφάνεια του Άρη.

Τα δείγματα που θα συλλέξει θα έρθουν στη Γη τα επόμενα 10 χρόνια με κοινές αποστολές. Επίσης το ρόβερ-σκάφος θα απελευθερώσει το «INGENUITY», το μόνο μικρό ρομποτικό ελικόπτερο στην ιστορία που πετάει σε άλλον πλανήτη. Κλείνοντας θα πω ότι καθώς οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη…

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ιωάννης Ματθαιάκης  Γ΄1 τάξη

  Δείτε το βίντεο της προσεδάφισής του εδώ

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης