Τα 3 πιο αξιαγάπητα ρεκόρ του Guinness

guinessΣτο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες γράφονται κάθε χρόνο τα πιο πρωτότυπα και περίεργα κατορθώματα των ανθρώπων. Ονομάστηκε έτσι από την μπύρα GUINNESS!!!! Ναι καλά ακούσατε. Και σ’ εμένα ακούστηκε πρωτότυπο και περίεργο, όπως άλλωστε και όλα τα ρεκόρ του βιβλίου. Ονομάστηκε έτσι επειδή την πρώτη σκέψη για να γίνει ένα τέτοιο βιβλίο την είχε ο  Σερ Χιού Μπίβερ, διευθυντής μάρκετινγκ του ζυθοποιείου της μπύρας Guinness.

Ρεκόρ όμως δεν κάνουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι φίλοι μας τα ζώα. Και μάλιστα τα πιο αξιαγάπητα ρεκόρ. Σας παρουσιάζω τα 3 ρεκόρ ζώων που πιστεύω ότι θα λατρέψετε κι εσείς.

1.  ΤΟ ΛΑΜΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥλαμα

Ονομάζεται Κάσπα. Είναι 9 ετών και ζει σε φάρμα στη Βόρεια Ουαλία. Είναι το πιο διάσημο λάμα. Η Κάσπα κατάφερε να υπερπηδήσει εμπόδιο ύψους 1 μέτρου και 13 εκατοστών και να πάρει μία θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Σίγουρα θα χρειάστηκε πολλές προπονήσεις για να το καταφέρει. Συγχαρητήρια λοιπόν στο λάμα Κάσπα, πρωταθλητή στο άλμα εις ύψους!!!

2.  ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ – ΓΙΓΑΣ 

κουνέλιΟ Ντάριους, είναι το μεγαλύτερο κουνέλι στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Έχει μήκος 1 μέτρο και 30 εκατοστά και ζυγίζει 22 κιλά, δηλαδή  όσο περίπου και η ιδιοκτήτριά του όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.

Η τροφή του είναι 360 καρότα, 30 μήλα και 15 λάχανα το μήνα περίπου, δηλαδή τρόφιμα αξίας 1.980 ευρώ το χρόνο. Είναι κατοικίδιο με πολλές απαιτήσεις!!!

Και επειδή, όπως λέει και η ελληνική παροιμία « το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει» , ο Ντάριους φαίνεται πώς θα χάσει την πρωτιά στο ρεκόρ από τον ίδιο του το γιο, τον Τζεφ. Ο Τζεφ είναι ήδη 1 μέτρο και 10 εκατοστά και έχει ακόμη 6 με 7 μήνες ανάπτυξης.

Οι ιδιοκτήτες του Ντάριους θα είναι σίγουρα υπερήφανοι γι’ αυτόν!!!

3.  Ο ΣΚΥΛΟΣ – ΣΕΡΦΕΡσκύλος

Ένας από τους διάσημους σκύλους είναι η Abbie, ένα αυστραλιανό Κέλπι. Πήρε την σανίδα της και ξεκίνησε για την θάλασσα όπου την περίμεναν τα κύματα για σερφ. Σέρφαρε για 107,2 μέτρα και έτσι κέρδισε επάξια μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Η Abbie, είναι επίσης γνωστή youtuber, καθώς τα βιντεάκια με τις απίστευτες δεξιότητές της στο σερφ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο youtube .

Ας « σερφάρουμε» λοιπόν στο διαδίκτυο με την Abbie…

Κορτέσσα Π., Γ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης