Η ιπτάμενη μηχανή

Ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, άνθρωπος της Αναγέννησης, είχε ταλέντα σε πολλά πεδία, περιλαμβανομένων όλους τους επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς τομείς. Όλοι ξέρουμε τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ως διάσημο ζωγράφο αλλά είναι και ένας από τους πιο παραγωγικούς εφευρέτες στην ιστορία. Σχεδίασε πολεμικά όπλα, ιπτάμενα μηχανήματα, συστήματα νερού, εργαλεία εργασίας.

Ντα Βίντσι1Ο εφευρέτης Ντα Βίντσι  (όπως και  ο καλλιτέχνης) δεν φοβήθηκε ποτέ να κοιτάξει πέρα ​​από την παραδοσιακή σκέψη και να τολμήσει. Κάποιες από τις εφευρέσεις του είναι το ελικόπτερο, το ανεμόπτερο, το αλεξίπτωτο, η πολεμική μηχανή, το τόξο και άλλα. Στη συγκεκριμένη εργασία εγώ θα σας μιλήσω για μια ιπτάμενη μηχανή του, τη φέρουσα μηχανή.

Από τους πολλούς τομείς μελέτης του Leonardo da Vinci, ίσως η αγαπημένη περιοχή  αυτού του αναγεννησιακού άνδρα ήταν αυτή της αεροπορίας. Ο Ντα Βίντσι φάνηκε πραγματικά ενθουσιασμένος για την πιθανότητα ότι οι άνθρωποι θα ανέβαιναν στον ουρανό σαν τα πουλιά.

Ένα από τα πιο διάσημα εφευρέσεις η πτητική μηχανή ντα Βίντσι  δείχνει την  παρατήρηση και τη φαντασία, καθώς και τον ενθουσιασμό του για την πιθανή πτήση.

Ο σχεδιασμός αυτής της εφεύρεσης είναι σαφώς εμπνευσμένος από την πτήση των φτερωτών ζώων, τα οποία η ντα Βίντσι ελπίζει να αναπαράγει. Στην πραγματικότητα, στις σημειώσεις του, αναφέρει τις νυχτερίδες, τους κομήτες και τα πουλιά ως πηγές έμπνευσης.

Ίσως η έμπνευση της νυχτερίδας λάμπει πάνω από τα περισσότερα, αφού τα δύο πτερύγια της συσκευής έχουν συμβουλές που συνήθως συνδέονται με το φτερωτό πλάσμα. Η πτητική μηχανή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι είχε ένα άνοιγμα των πτερυγίων που ξεπέρασε τα 33 πόδια και το πλαίσιο θα πρέπει να είναι πεύκο καλυμμένο με ακατέργαστο μετάξι για να δημιουργήσει μια ελαφριά αλλά ανθεκτική μεμβράνη.

Όλα τα σχέδια και οι μελέτες του Ντα βίντσι τόσο με τη συγκεκριμένη μηχανή όσο και με τις υπόλοιπες ιπτάμενες μηχανές που  σχεδίασε δεν είχαν επιτυχία. Ωστόσο με την παρατήρηση ,  τα σχέδια και τις μελέτες του   προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα της πτήσης του ανθρώπου, να πείσει για τη δυνατότητα κατασκευής πτητικών μηχανών και αργότερα να επηρεάσει η μελέτη του τις σύγχρονες μηχανές.

Βιβλιογραφία:

  1. Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης, εκδόσεις Ψυχογιός
  2. Βικιπαίδεια
  3. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το κοφτερό μυαλό του, Cox Michael
  4. Elthpanorama.com

Κατερίνα, Δ΄2 τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης