Ας διαβάσουμε παρέα … με τον Ορέστη !!!

Ο ΤσάρλιΤο πρώτο βιβλίο που σας προτείνω  είναι «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Το έγραψε ο Ρόαλντ Ντάλ, το εικονογράφησε ο Κουέντιν Μπλέικ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Μιλάει για πέντε παιδιά, που κέρδισαν ένα χρυσό κουπόνι και πήγαν στη διάσημη σοκολατοποιία του κυρίου Βίλι Βόνκα, με τους περίεργους εργάτες, τους Ούμπα Λούμπα. Τους διάλεξε γιατί οι προηγούμενοι εργάτες έκλεβαν τις συνταγές του και τις πήγαιναν σε άλλα εργοστάσια σοκολάτας.                                                 

Η Βιολέτα, ένα κορίτσι που περνά τις μέρες του μασώντας τσίχλα, ο Αύγουστος, ένα μικρό αγόρι Ο Τσάρλι2πολύ λαίμαργο, ο Μάικ, ένα αγόρι που δεν ξεκολλά από την τηλεόραση, η Βερούκα, ένα κορίτσι κακομαθημένο από τους γονείς του και ο Τσάρλι, ο ήρωάς μας, περνάνε καταπληκτικές περιπέτειες στο εργοστάσιο του κυρίου Βόνκα. Περπατούν δίπλα από ποτάμια σοκολάτας, βλέπουν σκίουρους που καθαρίζουν καρύδια, συναντούν καταρράκτες σοκολάτας, τρώνε πολλά γλυκά και ζαχαρωτά και πολλά άλλα…

Και … τι συμβαίνει όταν ένα από τα παιδιά παρακούσει τις εντολές του κυρίου Βόνκα; Εγώ πάντως που το διάβασα σας το προτείνω με πολύ χαρά..

———————————————————————————————————–

ΜόγληςΤο δεύτερο βιβλίο που σας προτείνω είναι το «Μόγλης – Το Βιβλίο της Ζούγκλας». Το έγραψε ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, το εικονογράφησε ο Τζάστιν Μπραξ και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Μιλάει για ένα παιδί, τον Μόγλη, που όταν ήταν μωρό, τον βρήκε ο Πατέρας Λύκος στο κλαδί ενός δέντρου. Τον πήρε στη σπηλιά του και με τον καιρό μεγάλωσε και έγινε ένας από την κοινότητα της ζούγκλας.  Ο Μπαλού η αρκούδα και ο Μπαγκίρα ο πάνθηρας, του έμαθαν τους νόμους της ζούγκλας και πως να επιβιώνει. Έζησε διάφορες περιπέτειες και πέρασε πολλές δυσκολίες.

Μόγλης2Όταν ο Μόγλης μεγάλωσε αρκετά, η αγέλη των λύκων του αποκάλυψε ότι ήταν άνθρωπος και έπρεπε να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους. Και η φυλή των ανθρώπων όμως δεν τον δέχτηκε αμέσως και αντιμετώπισε ξανά πολλά προβλήματα…

Τελικά τα κατάφερε; Άραγε ανήκε στη φυλή των ανθρώπων ή στην αγέλη των λύκων;

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα για τις δύσκολες μέρες της καραντίνας.

Ορέστης Λ.Μ., Γ΄1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης