Γίνομαι καλός οδηγός, ξεκινώντας από μικρός!

καρτ Η Racing Line είναι μία σχολή οδηγών καρτ στη Θεσσαλονίκη. Πέρα όμως από αυτό, είναι κάτι πολύ περισσότερο… Είναι ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει νέα παιδιά από 5 ετών στην Μηχανική, τις βασικές αρχές οδήγησης και την εξάσκηση αντιμετώπισης πραγματικών προβλημάτων που υπάρχουν στους δρόμους της χώρας μας.

 Ένας από τους λόγους δημιουργίας της είναι το γεγονός ότι έχουμε την θλιβερή πρωτιά σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους μας στην Ελλάδα.

καρτ1Αφορμή ωστόσο στάθηκε η τραγικά άδικη απώλεια του ξαδέρφου ενός από τα μέλη της ομάδας που ήταν μαθητής της Δ” τάξης του Δημοτικού όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατευθυνόμενο αντίθετα σε μονόδρομο από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ.

 Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των ατυχημάτων στην χώρα μας που προέρχονται από κακή οδηγική συμπεριφορά καθώς επίσης και η προσπάθεια του  να οδηγήσει τους νέους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ώστε να καταλάβουν ότι η ταχύτητα είναι ακίνδυνη ΜΟΝΟ υπό τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 EDU-ENGINEERING: Παιδιά ηλικίας από 9 ετών και άνω με μέσο εκπαίδευσης το καρτ μαθαίνουν βασικές γνώσεις Μηχανικής.

EDU-DRIVING: Παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω μαθαίνουν βασικές αρχές οδήγησης, κανόνες συμπεριφοράς στον δρόμο-πίστα, ανάπτυξη αντανακλαστικών αντιδράσεων.

EDU-RACING: Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εγώ έχω ξεκινήσει τα μαθήματα οδήγησης από την ηλικία των 6 ετών.Έχω μάθει έως τώρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι ως οδηγός, τι πρέπει να προσέχω όταν υπάρχουν και άλλοι οδηγοί ταυτόχρονα με εμένα στην πίστα, πως λειτουργεί το καρτ, τι πρέπει να κάνω για τη σωστή συντήρησή του, ποιός είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός και πως να τον φοράω για να είμαι προστατευμένος.

 Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε συμμετείχα σε ένα camp που διοργάνωσε η συγκεκριμένη ομάδα. Πηγαίναμε όλοι οι συμμετέχοντες καθημερινά στην πίστα για 5 ημέρες και εκτός από την προπόνηση που κάναμε, τρώγαμε όλοι μαζί, συζητούσαμε σχετικά με το άθλημα αλλά και όχι μόνο, παίζαμε παιχνίδια και μια μέρα πήγαμε στο Magic Park! Την τελευταία μέρα συμμετείχαμε όλοι στον αγώνα που έγινε και ήρθαν οι γονείς μας για να τον παρακολουθήσουν. Αυτός ήταν ο πρώτος μου αγώνας!

Αν σας φαίνεται ενδιαφέρον σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Η εμπειρία της οδήγησης είναι ανεπανάληπτη!!!

καρτ2

καρτ3

Πηγή: https://www.racingline.org

  Θεοδόσιος Κουζούμης, Δ” 1 τάξη

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης