Πασχαλινές Συνταγές

Με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει σας προτείνω δύο νόστιμες συνταγές για μετά την Ανάσταση, που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Παραδοσιακή μαγειρίτσα 

     Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

  • ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

  • 2 αυγά

  • χυμό από ένα λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

     Εκτέλεση

  •  Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα  νερό και  αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη συκωταριά, την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, τη βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το  βούτυρο  και  αφού ζεσταθούν αρκετά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό, και την ψιλοκομμένη συκωταριά και σοτάρουμε για τουλάχιστον για 5 με 6 λεπτά.

  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό,ανακατεύουμε  καλά και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά  περίπου σε μέτρια φωτιά.

  • Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και παράλληλα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε και ξεκινάμε πάλι να τα χτυπάμε.

  • Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας.

  • Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

(Παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς)

Γεμιστά αυγά 

     Υλικά

  • 12 βραστά αυγά

  • ¼ φλ. μαγιονέζα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • λίλη πάπρικα

  • τυρί γκούντα

  • χρωματιστές πιπεριές

  • μερικές οδοντογλυφιδες

     Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα βρασμένα αυγά.

  • Τα κόβουμε στη μέση.

  • Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ όπου τους ανακατεύουμε  με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα με το οποίο ξαναγεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών.

  • Κόβουμε τις πιπεριές ή το τυρί σε ορθογώνια τρίγωνα και τα στερεώνουμε πάνω στα αυγά με τις οδογλυφιδες.

  • Πασπαλίζουμε με πάπρικα.

(Συνταγή της γιαγιάς μου)

Ευτυχία Θάνου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης