Οι νέοι οραματίζονται το μέλλον τους: μία συνέντευξη από τη Μάγδα Στεφανίδου

Η Μάγδα Στεφανίδου είναι μια ανερχόμενη επαγγελματίας τραγουδίστρια εδώ και 1,5 χρόνο στον χώρο του λαϊκού και του μοντέρνου τραγουδιού. Σπουδάζει μουσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ από τα δεκαοκτώ της έτη ξεκίνησε να φοιτά σε ωδείο. Είναι 26 ετών και γεννήθηκε το 1997. Tόπος καταγωγής της είναι η Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Μαριάννα: Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την μουσική;
Μάγδα: » Τραγουδάω από μικρή ηλικία. Στην πέμπτη Δημοτικού είχα την πρώτη επαφή με στούντιο ηχογράφησης, χωρίς να βγάλω δικά μου κομμάτια απλώς επειδή ήθελε η μητέρα μου να με ακούει ηχογραφημένη. Με την μουσική ως μουσική και όχι ως τραγούδι ασχολήθηκα μεγαλύτερη. Στο Γυμνάσιο άρχισα να παίζω λίγο κιθάρα αυτοδίδακτη και μόλις τελείωσα το σχολείο μπήκα σε ωδείο. Το ένα έφερε το άλλο και με λίγη παρακίνηση από τον δάσκαλο μου και την γυναίκα του, έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στο Πανεπιστήμιο. Πλέον τραγουδάω επαγγελματικά και ταυτόχρονα κάνω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά».
Μαριάννα: Ποια ήταν τα μουσικά σου ακούσματα ως παιδί;
Μάγδα: » Άκουγα κυρίως pop ξένο και ελληνικό».
Μαριάννα: Τώρα τι είδος μουσικής ακούς;
Μάγδα: » Πλέον ακούω τα πάντα, από κλασική μέχρι και τσιφτετέλια. Όμως γενικότερα δεν μπορώ την metal, death metal, καθώς επίσης δεν είναι στις προτιμήσεις μου η τραπ».
Μαριάννα: Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που ήταν πρότυπο για εσένα;
Μάγδα: » Γενικά μου αρέσουν διάφοροι καλλιτέχνες, ωστόσο εκτιμώ την καριέρα της Χάρις Αλεξίου, διότι είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες λαϊκής μουσικής που είναι ταυτόχρονα και συνθέτης. Το τονίζω, γιατί άνδρες υπάρχουν πολλοί ενώ γυναίκες πιο σπάνια.»
Μαριάννα: Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς στον επαγγελματικό χώρο της μουσικής;
Μάγδα: » Γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Ας αρκεστούμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός, άλλωστε και ποιος χώρος δεν είναι ανταγωνιστικός;»
Μαριάννα: Έχεις βγάλει κάποιο δικό σου τραγούδι;
Μάγδα: «Τραγούδια έχω ερμηνεύσει και μάλιστα τα τρία από αυτά είναι του δασκάλου μου στο ωδείο. Δικά μου τραγούδια που να έχω συνθέσει δεν υπάρχουν ακόμη δημόσια.»
Μαριάννα: Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
Μάγδα: » Θα ήθελα να βελτιωθώ όσο μπορώ περισσότερο στον χώρο του τραγουδιού. Από εκεί και πέρα μου αρέσει πραγματικά να διδάσκω και μουσική, επομένως και σε σχολείο να δίδασκα θα ήμουν εξίσου χαρούμενη. Όμως, γιατί να μην πετύχαινα κάτι στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού και να έκανα καριέρα; Εφόσον είναι κάτι που αγαπάω και με γεμίζει; «

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης