Ομιλία με θέμα «Τέχνη και ψηφιακότητα», της Μαρίας Μπούσκα

Αγαπητοί καθηγητές, φίλες συμμαθήτριες, φίλοι συμμαθητές,

   Χθες γιορτάστηκε η παγκόσμια μέρα της τέχνης. Επειδή και στο μάθημα των νέων ελληνικών βρισκόμαστε στη θεματική,  «Σύγχρονη Τέχνη και Ψηφιακότητα», θα ήθελα να σας εκφράσω μερικές απόψεις και μαζί να δούμε, πως η ψηφιακή εποχή περνάει στην τέχνη.

Άραγε ο ρόλος της τέχνης είναι όσο αξιόλογος νομίζουμε; Η απάντηση είναι ΘΕΤΙΚΗ!!!… Μέσα από διάφορες μορφές της τέχνης μπορούμε με πολλούς τρόπους να εκφράσουμε τι αισθανόμαστε. Διευρύνει τον τρόπο σκέψης μας και το πώς εκλαμβάνουμε καταστάσεις, διότι μας βοηθάει να δούμε μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη.

Όσο περνάνε τα χρόνια η ζωή μας εξελίσσεται. Η τεχνολογία εισέρχεται για τα καλά σε όλους τους τομείς, στους οποίους βρίσκεται και η τέχνη. Υπολογιστές και νέα συστήματα αντικαθιστούν τα χέρια του ανθρώπου. Το μόνο που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα ψηφιακό μηχάνημα είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, που χάρη σε αυτόν , καλλιτέχνες εκπέμπουν τεράστια φαντασία και δημιουργούν εξαίσια έργα τέχνης.

Έπειτα έχω να προσθέσω την θετική μου άποψη προς την εξέλιξη αυτή. Όπως περνάνε οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια έτσι περνάει και η τεχνολογία, με γρήγορους ρυθμούς αποτυπώνοντας ένα θερμό αποτέλεσμα στην τέχνη. Τέλος, φτάνει μόνο να μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα έργα, τα οποία φτιάχτηκαν με κόπο και μεράκι από τα χέρια σπουδαίων καλλιτεχνών.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης