Η βασική συνταγή για
χριστουγεννιάτικα μπισκότα
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 βανίλια,
½ κουταλάκι αλάτι
και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180ο.
Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το
χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.
Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε
κουπ πατ – φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.
Φροντίστε κάθε κομμάτι – μπισκότο να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου.
Φώτιος Ρ.
Πηγή : https://www.infokids.gr/
