Συνέντευξη από μία Σχεδιάστρια Δομικών & Κτιριακών Έργων

Σίσσυ Σαμοΐλη
Project Manager
Σχεδιάστρια Δομικών & Κτιριακών Έργων

 

Όταν τελείωσα από τον Ευκλείδη, Σχεδιάστρια Δομικών και Κτιριακών Έργων, δεν έψαξα να βρω δουλειά στο αντικείμενο (και δεν ήξερα που να ψάξω και είχα μια ψιλό αμφιβολία για το αν αυτό το πτυχίο επαρκεί για να κυνηγήσω μια θέση στην αγορά εργασίας πάνω στο αντικείμενο κατασκευής και γενικά επικεντρώθηκα στο να βρω άμεσα δουλειά ). Βρήκα δουλειά σαν πωλήτρια και για 3 χρόνια έκανα αυτό μόνο (δηλαδή έχασα και την παραμικρή επαφή που είχα με αυτά που έμαθα στον Ευκλείδη).

Δουλειά πωλήτριας, έμαθα την δουλειά και κατέληξα να γίνω υπεύθυνη 2 καταστημάτων. Δεν υπήρχε κάτι άλλο να μάθω και αυτή η αδράνεια με κούρασε και παραιτήθηκα.

Την επόμενη μέρα της παραίτησης μου δέχθηκα ένα τηλέφωνα για να μπω σε πρόγραμμα μαθητείας και δέχθηκα.

Με πήγαν στην ΑΝΑΔΟΜΩ και όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τίποτα. Ούτε θυμόμουν και πολλά από αυτά που είχα κάνει στον Ευκλείδη.

Οπότε μπήκα στο τμήμα προμηθειών και από εκεί άρχισα να μαθαίνω λίγο τα υλικά. Μετά τους 2 μήνες μου έδιναν κάποια μικρά εργάκια, να τρέχω τις προμήθειες μόνη μου. Ταυτόχρονα τα Σάββατα που ήμουν ελεύθερη, έβγαινα στα εργοτάξια για να μάθω όσα μπορώ δίπλα στους εργοδηγούς.

Μετά το τέλος της μαθητείας, αποφάσισαν να με κρατήσουν γιατί τα πήγαινα αρκετά καλά στον τμήμα προμηθειών, αλλά με άλλαξαν θέση και με έκαναν βοηθό εργοδηγού. Αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν στα έργα κάθε μέρα, πλάι σε έμπειρο εργοδηγό.

Με βοήθησε πολύ αυτό στο να μάθω κάποια πράγματα. Μετά από 9 μήνες, ξαναμπήκα στο γραφείο στο τμήμα προμηθειών, διότι δεν είχαμε άτομο να αναλάβει που να ξέρει τους προμηθευτές και την δουλειά και επειδή είχα εξοικειωθεί αρκετά κατά την διάρκεια της μαθητείας μου, επέλεξαν εμένα . Αυτή την φορά που μπήκα στο τμήμα προμηθειών ανέλαβα να τρέχω όλα τα έργα σε προμήθειες και υπεργολάβους, να συνεννοούμαι για τα υπόλοιπα και να κλείνω συμφωνίες. Δηλαδή, πήρα μεγαλύτερο κομμάτι αρμοδιοτήτων. Η λίγη γεύση που πήρα από τα εργοτάξια με βοήθησε όταν μπήκα στο γραφείο, με αποτέλεσμα να γίνω υπεύθυνη του τμήματος. Έκατσα εκεί για 2,5 χρόνια και εδώ και 9 μήνες είμαι project manager, δηλαδή τρέχω τα έργα εξ ολοκλήρου. Είμαι και στα εργοτάξια και στο γραφείο, μιλάω με πελάτες, προμηθευτές, υπεργολάβους – εγώ συντονίζω και προγραμματίζω όλο το έργο.

Αυτό που θέλω πολύ να τονίσω είναι :

Ότι ήρθα σε μία εταιρία που έδωσε ευκαιρία σε κάποιον που δεν είχε γνώση μηχανικού- βασικά δεν είχε καθόλου γνώσεις και είναι καλό να υπάρχουν τέτοιες εταιρίες που δίνουν ευκαιρίες.

Ότι αν κάποιος έχει θέληση και προσπαθεί να μάθει, μπορεί να τα καταφέρει και ας μην έχει πτυχίο μηχανικών, διδακτορικά κτλ. Το αναφέρω αυτό γιατί τόσα χρόνια περιστρέφομαι από άτομα με δυνατά βιογραφικά και πτυχία και πίστεψε με , μπορούμε και κάνουμε την ίδια δουλειά.
Και τέλος, ότι είναι μια δουλειά που συνέχεια μαθαίνεις κάτι νέο και να εξελίσσεσαι, οπότε δεν κουράζεσαι.
Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι όλοι μπορούμε με ότι και αν διαθέτει ο καθένας, απλά χρειάζεται θέληση και προσπάθεια.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία .

Με εκτίμηση,

Σίσσυ Σαμοΐλη

Project Manager

Σχεδιάστρια Δομικών & Κτιριακών Έργων

 

 

.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης