Confit de canard- Γευστική πανδαισία

To confit de canard είναι ένα υπέροχο γαλλικό πιάτο που φτιάχνεται από πάπια (κάποιοι σεφ χρησιμοποιούν χήνα ή χοιρινό κρέας) και πρόκειται για ένα από τα πιο εκλεκτά πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Το κρέας φτιάχνεται σύμφωνα με τον αρχαίο τόπο παρασκευής και σιγομαγειρεύεται με τη μέθοδο confit. Έτσι, το κρέας μαρινάρεται σε αλάτι, σκόρδο και θυμάρι για περίπου 36 ώρες και μετά σιγομαγειρεύεται μέσα στο λίπος του σε χαμηλή θερμοκρασία. Συνήθως σερβίρεται με πατάτες και σκόρδο και την καλύτερη συνταγή φημολογείται ότι την φτιάχνει η Γασκώνη.

παπια

Δείτε εδώ τη συνταγή( o δημιουργός του video είναι  ο chef Simon)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης