«my name is Bond, James Bond»

007

Ο μυστικός πράκτωρ 007 έκλεισε μισό αιώνα ζωής!

O James Bond είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας , που δημιουργήθηκε το 1953 από τον συγγραφέα Ian Fleming. Είναι πρωταγωνιστής σε δώδεκα μυθιστορήματα και δυο συλλογές από διηγήματα.

Όταν οι συνέταιροι παραγωγοί Albert R. Broccoli και Harry Saltzman ξεκίνησαν τα γυρίσματα του “Τζέιμς Μποντ εναντίον Δόκτορος Νο” τον Ιανουάριο του 1962, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η σειρά των ταινιών του Μποντ θα συνεχιζόταν ακάθεκτη τον 21ο αιώνα. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Ian Fleming, δημιουργός του χαρακτήρα του Μποντ, δεν ήταν δυνατόν να πιστέψει ότι ο μυστικός του πράκτορας θα μεταβαλλόταν σε θρύλο του σινεμά, ο οποίος θα ξεστόμιζε την πλέον αξιομνημόνευτη ατάκα του κινηματογράφου  “Το όνομά μου είναι Μποντ. Τζέιμς Μποντ”.  

Συνολικά έχουν γυριστεί 23 ταινίες, με την πιο πρόσφατη από αυτές, το “Skyfall”, του 2012. Άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, για 50 ολόκληρα χρόνια ένας Αυστραλός και πέντε Βρετανοί ηθοποιοί διατήρησαν το μύθο του απόλυτου μυστικού πράκτορα ζωντανό, ανανεώνοντάς τον ο καθένας με το δικό του προσωπικό στιλ.

Τον πρώτο James Bond ενσάρκωσε ο Sean Connery και τον διαδέχτηκαν με τη σειρά οι George Lazenby, Sir Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan και Daniel Craig. Ο κινηματογραφικός 007 διαθέτει τον ιδανικό συνδυασμό σεξαπίλ, κομψού δυναμισμού και κυνικού χιούμορ, στοιχεία που θεμελίωσε ο πρώτος James Bond, o Sean Connery και τα ακολούθησαν, με μικρές παραλλαγές οι διάδοχοί του.και οι 6 ήταν υπέροχοι

Σχολιάστε

Top