Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Στην εφημερίδα μας<<Εικόνα1ΕΥημερίδα>>,  συντάκτες είμαστε μία ομάδα μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας. Στη συγκεκριμένη θεματική ασχολούμαστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με  την δύναμη των λέξεων και των εικόνων θα ενημερωνόμαστε και θα ευαισθητοποιούμαστε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο.

      Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θεμελιώδης αρχή για όλους τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικότητας έχει δικαίωμα στην ζωή, την ελευθερία του λόγου και την ασφάλειά του.

Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι επίσης πολύ σημαντικό. Κάθε άνθρωπος πρέπει να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και χωρίς φόβο.  Επίσης, το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας. Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Ακόμα, τα νέα δικαιώματα προκύπτουν από τις νέες προκλήσεις  και προσδοκίες που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη εποχή. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η ψηφιακή ασφάλεια. Με την αυξημένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και την ιδιωτικότητά μας στο κυβερνοχώρο.

Επίσης, ένα τελευταίο θέμα που θα αναφερθεί σε αυτό το άρθρο μας είναι τα δικαιώματα στον χώρο του αθλητισμού. Τα  δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση και την ελευθερία έκφρασης για όλους τους αθλητές, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας ή θρησκείας. Ακόμη, μπορούμε να προσθέσουμε το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται και το δικαίωμα σε ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εκπαίδευσης και ανταγωνιστικότητας. Ο αθλητισμός προωθεί την υγεία, την ενσωμάτωση και την κοινωνική συνοχή.

Γράφουν : Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Καλιρρόη Ναίδη