Γράμματα σε μπουκάλι

IMG_20190324_091300 (1)

Προβλήματα

 

Κατά καιρούς διαβάζουμε σε περιοδικά ή στο διαδίκτυο προβλήματα που απασχολούν τους νέους . Άλλοτε  απαντούν ειδικοί με μια επιστημονική προσέγγιση των θεμάτων και άλλοτε οποιοσδήποτε θελήσει παίρνει μέρος σε σχολιασμούς. Εμείς προσπαθούμε να φωτίσουμε ένα μέρος των νεανικών ανησυχιών , με την ελπίδα να επηρεάσουμε θετικά όποιον το έχει ανάγκη.

 IMG_20190324_093837

Είμαι η Χαρά. Έχω μια φίλη η οποία τον τελευταίο καιρό μου εξομολογήθηκε ότι κάθε φορά που τρώει, μετά θέλει να κάνει εμετό. Την συμβούλεψα να προσπαθήσει να μην το σκέφτεται αυτό, δηλαδή να κάνει εμετό, γιατί είναι ήδη πολύ αδύνατη. Δεν ξέρω τι άλλη συμβουλή να της δώσω γιατί φαίνεται ότι δεν την έχω πείσει. Τι μου προτείνετε να κάνω για να την βοηθήσω;

μολυβι

Αγαπητή μου, καταρχήν είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι διαταραχές διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και σοβαρότητα. Χρειάζεται λοιπόν να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης της φίλης σου από ειδικούς και ανάλογα με την περίπτωση να γίνει πλήρης ιατρικός έλεγχος και να παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη σε όλη την οικογένεια της φίλης σου, ενδεχομένως σε μακροχρόνια βάση.

Θα σου έλεγα λοιπόν σαν καλή της φίλη, που είσαι, αντί να της δίνεις συμβουλές, να τη ρωτήσεις τι είδους υποστήριξη θα ήθελε από εσένα. Αφού είσαι διατεθειμένη να την ακούσεις , μπορεί να θελήσει να το συζητήσει περισσότερο. Επίσης δώσε της εσύ το καλό παράδειγμα με τις δικές σου συνήθειες υγιεινής διατροφής και άσκησης και πρόσεξε να μην κάνεις αρνητικά σχόλια για το σώμα της. Επιπλέον να αποφεύγεις τα αστεία και τα υποτιμητικά σχόλια σχετικά με το σώμα των άλλων. Θα πρέπει να της επισημάνεις ότι η διαφήμιση και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν παραπλανητικές εικόνες για την ομορφιά και την εικόνα του «ιδανικού» σώματος.

Καλό θα ήταν ακόμη να της τονώσεις την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και να της δώσεις να καταλάβει ότι η αξία της και η αποδοχή σου προς αυτήν, είναι άνευ όρων και δεν βασίζονται στην εξωτερική της εμφάνιση ή στην τέλεια επίδοση της σε οποιοδήποτε τομέα!

Εάν με όλα αυτά δεν δεις να επηρεάζεται , τότε το να απευθυνθείς στους γονείς της , αποτελεί μονόδρομο. Δεν είναι προδοσία της φιλίας αλλά έμπρακτη απόδειξη της αγάπης για την φίλη σου.

 IMG_20190325_224332

ΕΛΛΗΝΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΡΟΠΗ

ΚΑΛΚΟΥΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχολιάστε

Top