Fight for 1 Point 5

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου απαντώντας θετικά στο κάλεσμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου,  δια του υπεύθυνου κ.Ποντικάκη  Φώτιου, συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, με αφορμή την 5η επέτειο της Παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

Γι’ αυτή τη δράση, το Δίκτυο «Παρασκευές για το Κλίμα» (που δημιουργήθηκε από τη Σουηδή μαθήτρια Greta Thunberg) προτείνει να είναι κεντρικό θέμα το αίτημα να ληφθούν μέτρα για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου.

 Οι μαθητές σχημάτισαν σε ηλεκτρονική αφίσα με χρήση υπολογιστή την φράση “Fight for 1 Point 5” («Αγώνας για 1,5», δηλαδή για να μην ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου. Στη συνέχεια ανέβασαν την αφίσα τους, στο Padlet που δημιούργησε για τη δράση αυτή το ΚΠΕ Βάμου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης