Αποχαιρετιστήριος λόγος μαθητών Γ’Λυκείου 2023-24.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

αγαπητοί συμμαθητές και συμμαθήτριες,

 

Σήμερα 17 Ιουνίου του 2024 κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας . Νιώθουμε  μεγάλη συγκίνηση , χαρά και υπερηφάνεια που μοιραζόμαστε με εσάς σήμερα τόσο τις αναμνήσεις των τελευταίων χρόνων όσο και τις γνώσεις και τις αξίες τις οποίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού αυτού αποκομίσαμε όλοι οι απόφοιτοι.

Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας , οι οποιοι ήταν αρωγοί και βράχοι , στηρίγματα , σε κάθε πρόκληση και κάθε δύσκολη στιγμή που περάσαμε τα τρία αυτά χρόνια . Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη κατανόηση αλλά και για τις παρατηρήσεις καθώς όπως πάντα μας λέγατε, σκοπός σας ήταν να δημιουργήσετε ανθρώπους με ολοκληρωμένες προσωπικότητες και γερά θεμέλια οι οποιοι θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση που αποκαλούμε ζωή .

Στον αγαπητό μας διευθυντή τον κ. Μηλιανό που με τα ωραία του αστεία και την υπέροχη φωνή του μας έφτιαχνε τη διάθεση . Μας μάθατε ότι σε κάθε κατάσταση πρέπει να μην στεναχωριόμαστε αλλά να δούμε και την φωτεινή πλευρά της , ελπίζουμε να συνεχίζετε να φωτίζετε το σχολείο μας .

Στον κύριο Πιπερίγκο που πέρα από τα μαθηματικά μας έμαθε πολλά . Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις συμβουλές σας για την ζωή και φυσικά ούτε εκείνες για τον καφέ . Να είστε σίγουρος πως στο μέλλον θα προσπαθούμε κάθε Κυριακή να ακούμε την γκάμα τραγουδιών που παρουσιάζουν στην ΕΡΤ. Σήμερα δεν αποχαιρετάμε μόνο εμείς το σχολείο μας αλλά κάπου εδώ φτάνει και το τέλος του δικού σας ταξιδιού , ελπίζουμε να απολαύσετε τη σύνταξή σας.

Στην κ. Βολάκη , σας ευχαριστούμε που είστε μια από τις πιο εξαιρετικές εκπαιδευτικούς που θα ζει για πάντα στα μυαλά και τις καρδιές των μαθητών , ακόμα και αν στο μέλλον νικήσει κάποια άλλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας . Σας ευχαριστούμε που δημιουργείται πάντα ένα κλίμα ζεστασιάς και αποδοχής .

Στην κ. Παπλού , την οποία θα μπορούσαμε να ακούμε ώρες ατελείωτες να μας εξιστορεί γεγονότα που την εντυπωσίασαν . Αντικειμενικά , εαν υπήρχε βραβείο Νόμπελ για την πιο στυλάτη καθηγήτρια είμαστε σίγουροι πως θα το είχατε κερδίσει . Σας ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας αλλα και για τις διακοσμητικές ικανότητες σας .

Στον κ. Λουφάκη , είμαστε ευγνώμονες στην ανεκτικότητα που δείξατε απέναντί μας . Σας ευχαριστούμε που ήσασταν πάντα ψύχραιμος όταν εμείς αγχωνόμασταν , μας κάνατε να συμπαθήσουμε την φυσική ακόμα και αν η συμπάθεια αυτή εξακολουθεί να είναι ελάχιστη .

Στον κ. Παπαδόπουλο ή όπως αποκαλούμε εμείς κυρ Ηλία ο οποίος μας έμαθε πως η ζωή είναι ένας αλγόριθμος όπως και η πληροφορική . Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να γίνουμε και εμείς φωτογράφοι μέσω του προγράμματος της φωτογραφίας αλλά και για τα μαθήματα ζωής που μας δώσατε .

 

Στην κ. Μισαηλίδη σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την κατανόηση αλλά και την τεράστια υπομονή που δείξατε στις συμπεριφορές μας . Ευχαριστούμε ακόμα και για την εμψύχωση που μας δίνατε καθώς ανταλλάζαμε χαιρετισμούς στους διαδρόμους .

Στην κ. Λέων η οποία εκτός από το Bonjour μας έμαθε μέσω των γαλλικών να καταβάλουμε προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας ( να στείλουμε μέσα στην προθεσμία τις εργασίες μας ) . Είμαστε ευγνώμονες για την υπομονή σας η οποία δεν είχε όρια , ακόμα και αν εμείς δεν είμασταν ακριβώς φρόνιμοι την ώρα του μαθήματος .

Στον κ.Αναγνωστόπουλο , ο αγγλικός μας ο οποίος ακόμα αναρωτιόμαστε πως δεν εχει βαρεθεί να μας βλέπει μετά από τόσα χρόνια που μας γνωρίζει . Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τις δραστηριότητες πού κάναμε την ώρα του μαθήματος για να κατανοήσουμε και εμείς καλύτερα το μάθημά σας . Σας ευχαριστούμε που βρισκόσασταν δίπλα μας .

Στον κ. Στακιά τον άνθρωπο που μας έδινε κίνητρα να γυμνάσουμε τα κορμιά μας. Η ώρα της γυμναστικής ήταν από την παιδική μας ηλικία η αγαπημένη μας καθώς μπορούσαμε να διασκεδάσουμε με τους συμμαθητές μας και να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ευχαριστούμε που παράλληλα ήσασταν και δάσκαλος χορού όταν είχαμε ανάγκη για την καθοδήγησή σας στις εκδηλώσεις μετά από τις παρελάσεις .

Στην κ. Αραμπατζή σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα σας τα οποία συνέδεαν την ζωή του Χριστού με ανάλογες καταστάσεις που μπορεί να περνούσαμε και εμείς. Οι συζητήσεις μας θα μείνουν πάντα χαραγμένες στις καρδιές μας .

Στην κ. Καραφώτη την τέλεια συνοδό μας στο υπέροχο πενθήμερο ταξίδι μας ,σας ευχαριστούμε για την κατανόηση αλλά και για τα παιχνίδια που παίζαμε τα οποία μας θύμιζαν την παιδική μας ηλικία . Σας ευχαριστούμε για τις καραμέλες του λαιμού οι οποίες ποτέ δεν τελείωναν και μας βοηθούσαν να απαλύνουν τον πόνο .

Στον κ. Κώσταλο τον οποίο όλοι αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή σας ευχαριστούμε που το μάθημά σας δεν ήταν μόνο μάθημα αλλά μέσω αυτού μπορέσαμε να καταλάβουμε σε βαθύτερη έννοια την σημασία της ζωής .

Στον κ. Γεωργούλα ή όπως αποκαλούμε κύριο ‘’χαλαρά’’ που όπως φανερώνει το όνομά του τα έπαιρνε όλα χαλαρά και έτσι με τον δικό του τρόπο ακόμα και η δυσνόητη ιστορία είχε πάντα μια εξήγηση .

Στον κ. Παπαδάκη , ο οποίος πάλεψε σκληρά και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μας προετοιμάσει για αυτήν την χρονιά , σας ευχαριστούμε που πάντα ήσασταν πρόθυμος να μας διδάξετε αλλα και να μας ακούσετε όταν το χρειαζόμασταν

Στους καθηγητές της παράλληλης στήριξης , τον κ. Κουμαλάτσο ,την κ. Πετράκη και την κ. Κοντογιάννη , οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στους μαθητές με το ωραίο τους χιούμορ , την πολύχρωμη όψη τους αλλα και με τα φρούτα εποχής τα μανταρίνια τα οποία αποτέλεσαν κηνητήρια δύναμη για τους μαθητές

Στην κ. Νεοχωρούση η οποία πρώτη πήρε τη σκυτάλη για να μας κατευθύνει σε αυτό το ταξίδι , σας ευχαριστούμε που ανάμεσα σε όλα μας κάνατε ανθρώπους και μας βοηθήσατε. Να αποφύγουμε όσο είναι το δυνατόν την μαζοποίηση ( όπως θα λέγατε εσείς να μην γίνουμε πρόβατα )

Στην συνέχεια ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους γονείς και κηδεμόνες μας . Στους ανθρώπους που στάθηκαν κοντά μας όχι μόνο την δύσκολη αυτή χρονιά των Πανελλαδικών αλλά σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή μας αγάπησαν με όλη τους την δύναμη , εκείνους που έκαναν τα πάντα για να εκπληρωθεί κάθε όνειρό μας , μικρό ή μεγάλο . Σας ευχαριστούμε για τις θυσίες που έπρεπε να κάνετε όλα αυτά τα χρόνια , σας ευχαριστούμε για την υπομονή , συμπαράσταση και κατανόηση που μας έχετε προσφέρει με τον δικό σας τρόπο στον καθένα μας. Ελπίζουμε μέσα από το ταξίδι αυτό νας σας κάναμε περήφανους γι αυτό που γίναμε και ευχόμαστε ολόψυχα αυτή να είναι μόνο η αρχή , μία γεύση για το τι ακολουθεί .

Το μέλλον παραμονεύει. Τώρα πλέον οι δρόμοι μας θα χωριστούν , ο καθένας θα ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση . Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι που διήρκεσε δώδεκα ολόκληρα χρόνια . Υπήρχαν πολλά εμπόδια , εμπόδια που όμως διαμόρφωσαν τους χαρακτήρες μας και μας έφεραν πιο κοντά ως τάξη . Οι τόσες αναμνήσεις από τις εκδρομές, τα ταξίδια , το σχολικό προαύλιο , τις τάξεις θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις καρδιές μας . Θα δημιουργήσουμε πολλές και ξεχωριστές φιλίες , θα ερωτευτούμε , θα αποτύχουμε και θα πετύχουμε. Όμως αυτή δεν είναι η ζωή; Αυτό δεν είναι αντίο ,είναι ένας προσωρινός αποχαιρετισμός μέχρι την επόμενη φορά .

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας

οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΓΕΛ Καλαμωτής

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top