metoo# Δράση για την έμφυλη βία

Την Τετάρτη , 23 Μαρτίου 2022, το ΓΕ.Λ. Μαραθώνα πραγματοποίησε τη δράση «Μίλα Τώρα – Σπάσε τη Σιωπή» σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Επίσημη προσκεκλημένη ήταν η «χρυσή»  Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, κα. Σοφία Μπεκατώρου, η οποία με τη καταγγελία της για σεξουαλική παρενόχληση εκκίνησε το ελληνικό  metoo# .

Οι μαθητές συνομίλησαν με την κα. Μπεκατώρου, η οποία μέσω των απαντήσεων της τόνισε ότι «καμία μορφή βίας δεν πρέπει να είναι ανεκτή, η οποία είIMG_1990 IMG_1982 IMG_1968ναι καλυμμένη με διάφορα περιτυλίγματα και βρίσκεται στην κουλτούρα της κοινωνίας μας» . Παρότρυνε κάθε άνθρωπο που έχει υποστεί βία , σωματική ή ψυχολογική, να «βγαίνει μπροστά» και προέτρεψε να διαμαρτυρόμαστε όλοι, όταν αντιλαμβανόμαστε φαινόμενα βίας και κακοποίησης, διότι «η σιωπή στη βία είναι συνενοχή».

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι «Η αγάπη δεν σκοτώνει» σε στίχους της  Δανάης Σαλίβερου, με μελοποίηση από τους μαθητές  Γιώργο  Τζιανάκη, Χρήστος Γουμενίδη και  Νίκο  Δρακόγιαννη. Το ερμήνευσαν οι μαθήτριες  : Ευγενία Κολοκύθα & Νίκη Κυριακού.

 Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν οι φιλόλογοι Δέσποινα Μπακοπούλου και Διονυσία Λυμπεροπούλου.
Η εκδήλωση καλύφθηκε από το κανάλι της ΕΡΤ.
 Η κα. Μπακοπούλου μίλησε για τις δράσεις του σχολείου σχετικά με τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό  στο Planet Web Radio Q H Δέσποινα Μπακοπούλου στην εκπομπή Ανατολικά 28-3-2022 by Planet Web Radio

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης