Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του ομίλου Εθελοντισμού κα. Παρίσση και Παπαφράγκα διοργάνωσαν την δράση «Κύμα Αλληλεγγύης: Κάνε την αγάπη πράξη»
Το ΓΕΛ Βασιλικού είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Διάσωσης, Διαχείρισης Κρίσεων & Πολιτικής Προστασίας Ευβοίας. Οι εθελοντές μοιράστηκαν με τους μαθητές πραγματικές ιστορίες διάσωσης, καταδεικνύοντας τη σημασία του εθελοντισμού, και πως η ανθρώπινη αλληλεγγύη μπορεί να σώσει ζωές.
Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο διασώσεων και τους έγινε επίδειξη του εξοπλισμού διάσωσης. Έγινε σαφές στους μαθητές ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια πράξη, αλλά ένας τρόπος ζωή.
Η γνώση και η προετοιμασία μπορούν να σώσουν ζωές. Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές απέκτησαν πρακτικές δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν για πάντα, ενώ κατανόησαν τη σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

