Συνέντευξη

Συνέντευξη

Συνέντευξη με τη Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Σμύρνης

Επιμέλεια: Θάλεια Μ., Κωνσταντίνα Α., Στέφανος Λ.

Την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς στην εφημερίδα μας την έδωσε η Διευθύντρια του σχολείου μας. Η κ. Ελ. Παραρά, πάρα τον αυξημένο φόρτο εργασίας, μας δέχθηκε στο γραφείο της και απάντησε στις ερωτήσεις μας.

  • Πόσα χρόνια είσαστε καθηγήτρια και πόσα χρόνια είστε διευθύντρια σχολείου;

Είμαι καθηγήτρια από το 1992 και διευθύντρια εδώ και πέντε χρόνια.

  • Τι σπουδές έχετε κάνει;

Έχω τελειώσει το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Επίσης έχω πτυχίο ΤΕΦΑΑ από τη γυμναστική ακαδημία της Αθήνας.  Έκανα master στη λογοτεχνία στη Σορβόννη ενώ γνωρίζω άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

  • Προσωπικά τι προτιμάτε τον ρόλο της καθηγήτριας ή της διευθύντριας;

Προτιμώ το ρόλο της καθηγήτριας, γιατί μου αρέσει να διδάσκω και να έρχομαι πιο κοντά στα παιδιά.

  • Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας Διευθυντής ΕΠΑ.Λ.;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας διευθυντής ΕΠΑ.Λ. δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τα γενικά Λύκεια. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια, απλά συχνά διαφέρουν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όμως παρ” όλες τις δυσκολίες, οι οποίες οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. προσπαθούν να είναι κοντά στα παιδιά και να τα υποστηρίζουν με τον οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

  • Ο σχολικός εκφοβισμός έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το σχολείο μας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα;

Πιστεύω ότι δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στο σχολειό, γιατί  δουλεύουμε πολύ  πάνω σε αυτό τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι σε περιστατικά βίας. Γνωρίζω βέβαια ότι το πρόβλημα σε πολλά σχολεία είναι σοβαρό όμως στο σχολείο μας θεωρώ ότι το κλίμα είναι πολύ καλό.

  • Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας π.χ. σπασμένες  βρύσες, προβλήματα στις τουαλέτες, λερωμένοι τοίχοι κ.ά. Ποια είναι τα σχέδια σας για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων;

Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει στη σχολική επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Από την μεριά μας έχουμε την ευθύνη να υποβάλουμε τα σχετικά αιτήματα. Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για  τις επισκευές στα σημεία που αναφέρατε καθώς και για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του σχολείου με διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολείς κ.ά. Θεωρώ ότι το σχολείο μας από πλευράς υποδομών είναι σε πολύ καλό επίπεδο και διαρκώς βελτιώνεται.

  • Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες δραστηριότητες που έχετε προγραμματίσει τη φετινή χρονιά για το σχολείο μας; Προβλέπεται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς να έρθει κάποιος ψυχολόγος στο σχολείο;

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στο σχολείο μας αναμένεται να υλοποιηθούν δράσεις του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» που περιλαμβάνουν συνδιδασκαλία στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά με 2 καθηγητές μέσα στην τάξη καθώς και χρηματοδότηση για την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων. Παράλληλα από τους συναδέλφους καθηγητές οργανώνονται πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις ενώ θα υλοποιηθεί και φέτος πρόγραμμα «Erasmus +» με επίσκεψη στη Βαρκελώνη. Σχετικά με το θέμα του ψυχολόγου οι διαδικασίες έχουν ήδη και ξεκινήσει και είναι θέμα ημερών να έρθει και στο σχολείο μας ψυχολόγος.

  • Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Θέλω να τονίσω, και μέσω της εφημερίδας σας, την ανάγκη για δημιουργική συνεργασία των μαθητών με τους καθηγητές και τη Διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να συνεχιστεί το θετικό κλίμα που επικρατεί στο σχολείο μας. Πρέπει πάνω απ΄ όλα να θυμάστε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο ο Διευθυντής ή οι καθηγητές αλλά κυρίως εσείς οι μαθητές .

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Συνέντευξη"

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top