aRcAdE gAmEs

- Οκτ• 11•18

Όλοι  παίζουμε παιχνίδια  είτε στον υπολογιστή είτε σε μια κονσόλα . Ας ρίξουμε μι ματιά στα arcade games που θεμελίωσαν τον κόσμο του σημερινού gaming. Είναι εντυπωσιακό πως από τα μηχανήματα που έριχνες κέρμα για να παίξεις φτάσαμε να απολαμβάνουμε εξελιγμένα μηχανήματα στο σπίτι μας.

636632711309831785-VPCTECH-ATARI-VCS-THUMB

Οι κύριοι θεμελιωτές είναι η Atari, Namco, Nintendo, Sega , Konami , Microsoft κα. Την  αρχή την έκανε Sygyzy  με το Computer space, εξέλιξη του Spacewar. Ακολούθησε η Atari με το ”Pong” που έπαιζαν οι περισσότεροι  γονείς μας.

tekken

Ακολούθησαν και άλλες  κυκλοφορίες με μια από τις σημαντικότερες το Galaga που κυκλοφόρησε το 1981. Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι κυκλοφορεί μέχρι σήμερα  από τις εταιρείες  Atari, Namco και Nintedo .

Την περίοδο 1978-1986 είναι η λεγόμενη χρυσή εποχή που κυκλοφορούν τα πασίγνωστα παιχνίδια Super Mario, Froger, Star Wars, Donkey Kong και Pac-Man.

mariogif

Από το 1989 έως σήμερα κυκλοφορούν διάφορα παιχνίδια τα οποία είναι θεμελιωτές των σημερινών παιχνιδιών. Τέτοια είναι : Tο Street Fighter, Mortal Kombat, Soul Calibur , Tekken, Virtua Fighter, και πολλά γνωστά της Capcom.

soulcalibur

To μεγάλο «μπαμ» στα βιντεοπαιχνίδια γίνεται το 1995 με την κυκλοφορία τουPS1 και το 2000 με το X- BOX  τα οποία ήταν πρόγονοι των σημερινών PS4 και X-BOX1.

 

 

atari

Θάνος Φωτόπουλος, Χρήστος Σχοινάς, Τίτος Τζερμιάς , Γιάννης Χρυσανθόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top