Συνταγή για τρουφάκια

Συνταγή για τρουφάκια:                                                                      cropped-20181004175554-43129889.1425793360887934.7761569150178164736.n.protected

                           Υλικά:

200γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)

4 κ.σ. κακάο

  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
  • 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • Χαρτάκια για τρουφάκια
  • Για την επικάλυψη
  • Λίγη Τρούφα σοκολάτας
  • Λίγο Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Λίγη Τριμμένο καρύδι
  • Λίγη Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • Λίγη Λιωμένη κουβερτούρα

                          Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις το μίγμα για τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.

Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.

Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.

Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.

Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.

Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.

Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.

Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.

       Καλή επιτυχία!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης