Συνταγή για σπιτικό παγωτό

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης και παγωμένη

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

400 ml ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. δάκρυα σοκολάτας

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει.
2Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε μία απαλή σαντιγί.
3Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
5Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα παγωτού και καλύπτουμε με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται ακριβώς επάνω στην επιφάνεια του παγωτού.
6Μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4-5 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
                                                                                Καλή επιτυχία!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης