Βρήκαμε εξωγήινους;!

Το 2019 δημοσιεύτηκαν βίντεο τα οποία έδειχναν την ύπαρξη U.F.O (Unknown Flying Object = Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο). Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση της Αμερικής και ήταν βιντεοσκοπημένα το 2004, 2014, 2015 από πολεμικά αεροπλάνα που έκαναν ασκήσεις. Ένα ακόμη νέο βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε το 2019 από το ναυτικό της Αμερικής δημοσιεύτηκε πριν από κάποιο διάστημα. Το βίντεο αυτό εξετάστηκε από ειδικούς και φαίνεται ότι το περιεχόμενό του είναι 100% αληθινό. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα παραπάνω βίντεο. Υπάρχει άφθονο παρόμοιο καταγεγραμμένο υλικό.

Το θέμα είναι πως δεν είμαστε έτοιμοι για εξωγήινους. Δηλαδή, το βίντεο του 2019 προβάλλει ένα ιπτάμενο τριγωνικό αντικείμενο, σαν αυτά από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σκεφτείτε όμως το εξής! Χρειαστήκαμε 10 τόνους μέταλλο για να ταξιδέψουμε μέχρι τον δορυφόρο μας, ενώ εξωγήινοι, που δε γνωρίζουμε καν αν προέρχονται από τον ίδιο Γαλαξία, ήρθαν μέχρι εδώ με ένα ιπτάμενο μέσο. Σίγουρα πάντως από το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι. Ας σκεφτούμε επίσης το ενδεχόμενο να ήρθαν από εκατομμύρια έτη φωτός μακριά με αυτό το τριγωνικού σχήματος μέσο, για να αναλογιστούμε την τεχνολογία που κατέχουν.

Για να καταλάβει κανείς πόσο πρωτόγονοι μπορεί να είμαστε μπροστά σε αυτούς θα χρησιμοποιήσουμε την κλίμακα Kardashev, μία μέθοδο κατάταξης πολιτισμών με βάση τη χρήση ενέργειας που σπαταλάμε. Υπάρχουν 4 τέτοιες κατηγορίες. Ένας πολιτισμός τύπου 1 είναι ικανός να χρησιμοποιήσει όλη την διαθέσιμη ενέργεια του πλανήτη του. Ένας πολιτισμός τύπου 2 είναι ικανός να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που διαθέτει το ηλιακό του σύστημα και το άστρο του. Ένας πολιτισμός τύπου 3 είναι ικανός να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που διαθέτει ολόκληρος α γαλαξίας του. Ένας πολιτισμός τύπου 4 είναι ικανός να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που διαθέτουν πολλαπλοί γαλαξίες. Αυτά τα επίπεδα διαφέρουν κατά ολόκληρες τάξεις μεγέθους. Είναι σα να συγκρίνουμε μία αποικία μυρμηγκιών με μία ανθρώπινη αστική περιοχή. Για τα μυρμήγκια είμαστε τόσο πολύπλοκοι και δυνατοί που μπορεί να θεωρούμαστε και θεοί. Εμείς φυσικά στην περίπτωση αυτή είμαστε τα μυρμήγκια, ενώ οι εξωγήινοι είναι κάπου ανάμεσα στον τύπο 1 και 2. Εμείς, από την άλλη, βρισκόμαστε στο 0.75 και θα χρειαστούμε μερικούς αιώνες ακόμη για να φτάσουμε στον τύπο 1.

Ας ελπίσουμε, παρόλα αυτά, πως τέτοια εξωγήινα πλάσματα έρχονται ειρηνικά χωρίς να θέλουν πόλεμο, καθώς υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ένας πολύ εξελιγμένος πολιτισμός είναι πιθανό να επιθυμήσει κάποια στιγμή να μας εξοντώσει για να επικρατήσει εκείνος στη Γη.

Μαρία Κ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης