Άγχος-άρθρα απο τους μαθητές

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γενικότερα, στην καθημερινή ζωή του καθενός περιλαμβάνεται άγχος. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα άτομα, από παιδιά σε ηλικιωμένους. Παρόλο αυτά υπάρχουν κάποιοι τρόποι που φανερώνουν ότι είμαστε μέσα στο άγχος αλλά και κάποιοι άλλοι που έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν όλο το αυτό άγχος.

Αρχίζοντας καταλαβαίνουμε ότι το άγχος αυτό το καιρό έχει ξεπεράσει κατά πολύ κάθε άλλο χρονολογικό συμβάν που υπήρχε στην ιστορία σχετικά με το άγχος.

Πιο συγκεκριμένα το άγχος χτυπάει στο μέγιστο βαθμό στους εφήβους.

Όλες οι σπουδές, τα μαθήματα, τις ξένες γλώσσες και τις δραστηριότητες που πηγαίνουν συμπληρώνουν όλο το άγχος που τους καταστρέφει όλο και πιο πολύ την ψυχολογική τους στάση. Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβεί και στις μεγαλύτερες ηλικίες οπού εκεί είναι ακόμα πιο κρίσιμο. Λόγο καθημερινής κουραστικής δουλείας, πολλοί φόροι ή αλλά οικονομικά προβλήματα οι ενήλικες μπορεί να παρασυρθούν από το άγχος και να υπερβαίνουν σε κακόβουλες πράξεις όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους κοντινούς τους. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να αρχίσουν να καπνίζουν ή να πίνουν έντονα ή ακόμα χειροτέρα να χτυπήσουν κάποιον συνάνθρωπο τους.

Όπως είδαμε το άγχος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε έναν άνθρωπο για αυτό θα πρέπει να παραμένει σε έλεγχο. Για την αντιμετώπιση του άγχους ο κάθε ένας θα χρειαστεί να ανακαλύψει την πηγή του άγχους για αρχή. Στην συνέχεια θα χρειαστεί να σταματήσει εντελώς να εκδηλώνει το άγχος του είτε με βαθιές ανάσες είτε αν το φανερώνει με την δυσκολία ομιλίας σε άγνωστα άτομα.

Τέλος, για την δύσκολη αντιμετώπιση άγχους θα βοηθούσε τον κάθε ένα να εξουδετερώσει κάθε μια από αυτές τις πήγες στις οποίες παράγεται αυτό το ανεκτίμητο άγχος. Αυτό σιγουρά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για αυτό θα πρέπει να τον υπολογίζουμε με ακρίβεια εφόσον δεν είναι απεριόριστος.

Κλείνοντας, βλέπουμε πως το άγχος περιλαμβάνεται σε κάθε χρόνο της ζωής μας γιατί δεν είναι κάτι που η τεχνολογία μπορεί να το σταματήσει αλλά είναι εντελώς ψυχολογικό, κάτι που είναι μέσα μας. Εφόσον ο κόσμος μας δεν έχει άλλη επιλογή ας προσπαθήσουμε όλοι να σταματήσουμε ό,τι μας παρακινεί να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης