Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Γνωρίζω τον τόπο μου» και των δράσεων για τον Ενεργό Πολίτη, η Ε΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026.
Η πρώτη επίσκεψη ήταν στο βυζαντινό κάστρο Φαναρίου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του οχυρού και να δουν από κοντά τους έξι προεξέχοντες πύργους, τις δύο δεξαμενές, την καμαροσκέπαστη πυριτιδαποθήκη και τα ερείπια ενός τζαμιού που πατάει επάνω σε παλιότερο κτίριο με λουτρό.
Η δεύτερη επίσκεψη ήταν στο Λαογραφικό Μουσείο & στο Ιστορικό Αρχείο Καναλίων, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον κ. Λάσδα Αντώνιο, συνταξιούχο δάσκαλο. Οι μαθητές/τριες είδαν και γνώρισαν αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν κάτοικοι της περιοχής στις καθημερινές τους ανάγκες (γεωργικές εργασίες, παρασκευή τροφών – φαγητών, παραδοσιακές στολές, νομίσματα κ.ά.) σε παλαιότερες εποχές.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση των παραπάνω δραστηριοτήτων, ευχαριστούν θερμά τον κ. Λάσδα Αντώνιο και το προσωπικό του κάστρου, για τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσαν.
