Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης – γράφει ο Στεφανίδης Βασίλης

Το πιο πρόσφατο παγκόσμιο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίριση (πινγκ πονγκ), έλαβε χώρα στο Ομάν. Το συγκεκριμένο τουρνουά δεν είχε τόση απήχηση όσο θα είχαν αλλά παρόμοια τουρνουά αλλά αξίζει μια αναφορά για όσα έγιναν.

Τελικός μονά αντρών

Τελικός μονά αντρών

ΜΟΝΆ ΑΝΤΡΏΝ

Η πρώτη κατηγορία είναι και η πιο περιζήτητη αφού πρόκειται για την κατηγορία αντρών στους μόνους αγώνας όπου 2 αντίπαλοι παίζουν ο ένας εναντίον τον άλλον.

Νικητής σε αυτή την κατηγορία αναδείχθηκε ο 37χρονος, Ινδός και νούμερο 38 στην παγκόσμια καταταξη Sharath Kamal Achanta, αφού στον τελικό κέρδισε τον Πορτογάλος, νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη Marcos Freitas, με σκορ 4-2 σετ.

Στα ημιτελικά ο Πορτογάλος απέκλεισε τον πάλι Ινδό Desai Harmeet νούμερο 87 ενώ ο Ινδός πρωταθλητής απέκλεισε τον Ρώσο Skachkov Kirill νούμερο 66.

Freitas Marcos – Achanta Sharath Kamal (11-6,8-11,10-12,11-9,3-11,15-17)

 

Τελικός μονά γυναικών

Τελικός μονά γυναικών

MONA ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Στην δεύτερη κατηγορία η πιο περιζήτητη από τις γυναίκες, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε, η 22χρονη Γιαπωνέζα Hitomi Sato νούμερο 18 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στον τελικό επικράτησε της συμπατριώτισσας της Miyu Kato νούμερο 21 στην παγκόσμια κατάταξη με μια μεγάλη ανατροπή από το 0-2 που προηγούνταν η Miyu Kato, η Hitomi Sato έκανε την ανατροπή και κέρδισε με σκορ 4-2 σετ.

Στους ημιτελικούς η Hitomi Sato απέκλεισε την πάλι Γιαπωνέζα Hashimoto Honoka με σκορ 4-3 σετ. Ενώ η Miyu Kato απέκλεισε την Yang Xiaoin η οποία κατάγεται από το Μονακό, με σκορ 4-0 σετ.

Hitomi Sato-Miyu Kato (14-16,12-14,17-15,11-9,11-8,11-9)

 

ΔΙΠΛΑ ΑΝΤΡΏΝ

Σε μια ακόμη κατηγορία εκείνη των doubles όπως αποκαλούν οι φίλοι του αθλήματος. Εκείνη την κατηγορία όπου 4 αντίπαλοι (2 εναντίον 2) παίζουν αντίπαλοι. Αυτή η κατηγορία θέλει καλή χημεία με τον συμπαίκτη σου και είναι πιο δύσκολη από τα κανονικά μόνα

Σε αυτή την κατηγορία ο Σέρβος Karakasevic Aleksandar και ο Σλοβάκος Pistej Lubomir κατέκτησαν την πρώτη θέση, εκεί όπου κέρδισαν τους δύο Βέλγους συμπαίκτες Allegro Martin και Lambiet Florent με σκορ 3-0 σετ.

Karakasevic Aleksandar/Pistej Lubomir – Allegro Martin/Lambiet Florent

 (11-8,11-6-11-6)

ΔΙΠΛΑ ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Στα διπλά των γυναικών νικήτριες αναδείχθηκαν οι Γιαπωνέζος Hitomi Sato και Hashimoto Honoka, αφού στον τελικά επικράτησαν με σκορ 3-0 σετ των Lin Ye και Zeng Jian από την Σιγκαπούρη.

Hashimoto Honoka/Hitomi Sato-Lin Ye/Zeng Jian (11-3,11-9,11-7)

ΜΙΚΤΑ ΔΙΠΛΑ

Στα μικτά δίπλα ή αλλιώς mixed doubles είναι ακριβώς σαν τα κανονικά δίπλα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση παίζουν ένας άντρας και μία γυναίκα εναντίον σε έναν άντρα και μία γυναίκα, που τις περισσότερες φορές είναι από την ίδια χώρα.

Σε αυτή την κατηγορία νικητές αναδείχθηκαν οι Flore Tristan και Gasnier Laura από την Γαλλία. Στον τελικά κέρδισαν τους Ισπανούς Robles Alvaro και Xiao Maria με σκορ 3-0 σετ.

Robles Alvaro/Xiao Maria- Flore Tristan/Gasnier Laura (7-11,5-11,7-11)

 

Σχολιάστε

Top