Νηστίσιμες καριόκες

Νηστίσιμες καριόκες

thumbnail (2)

ΥΛΙΚΑ:

450 γρ. ζάχαρη

500 γρ. νερό

250 γρ. κουβερτούρα

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη

250 γρ. καρύδια

500 γρ. κουβερτούρα ( για επικάλυψη)

1 φλιτζανάκι του καφέ (όχι πολύ γεμάτο) σπορέλαιο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

   Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 3 λεπτά.Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Μετά προσθέτουμε τη φρυγανιά και τα καρύδια,ανακατεύουμε και πλάθουμε. Βάζουμε σε λαδόκολλα και τυλίγουμε σαν ¨σαλάμι¨και βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.Κόβουμε και βουτάμε στη σοκολάτα.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

   Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.Αφού λιώσει η σοκολάτα,προσθέτουμε το σπορέλαιο,ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και βουτάμε. 

 

Ελένη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης