Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ:

1 μπυρομαγιά

1 φλ. τσ. γάλα

1 φλ. τσ. σπορέλαιο

1 αυγό

αλεύρι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα,προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες,ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα στρογγυλό φύλλο και το κόβουμε όπως την πίτσα στα οχτώ. Στην εξωτερική μεριά βάζουμε τυρί ή σπανάκι ή ό,τι άλλο θέλουμε,κλείνουμε τις πλαϊνές γωνίες και τυλίγουμε προς το κέντρο του κύκλου.

   Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και αλείφουμε με αυγό. Στα κενά βάζουμε μικρά κομματάκια από βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς

για 20-30 λεπτά.

Ελένη

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης