To Run Greece στη Λάρισα στις 26 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ: baklavakat - Μαρ• 27•17

 

 

 

To Run Greece στη Λάρισα στις 26 Μαρτίου 2017

 

Για άλλη μια χρονιά το Run Greece με αγώνες πόλης για όλους 5χλμ., 10χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά, ξεκινά την πορεία του στην Ελλάδα από την Λάρισα, η οποία κάθε χρόνο κάνει το ρεκόρ συμμετοχών. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων. Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για το κοινό και θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 26 Μαρτίου 2017 στο κέντρο της πόλης της Λάρισας.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι έχουν παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα.

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε τον θεσμό αυτό από την αρχή, τον οποίο στηρίζουν και όλοι οι δρομείς. Κάθε χρόνο έχουμε ρεκόρ συμμετοχών και έτσι φέτος καλούμε όλους να έρθουν να τρέξουν. Δεν θα κουράζομαι να λέω ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και το δρομικό κίνημα είναι ευεργετικό για την πολιτεία, την κοινωνία και για την κοινωνική ισορροπία. Ενώνουμε τις δυνάμεις με τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Λαρισαίων, τους εθελοντές, τους βετεράνους αθλητές, τους μαραθωνοδρόμους, την Αστυνομία για να έχουμε καλούς αγώνες. Οι επιτυχίες ανήκουν σε αυτούς που συμμετέχουν».

Ηλίας Καφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Οι αγώνες Run Greece έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί δίνουν βαρύτητα στη συμμετοχή και όχι στην επίδοση και έτσι όλοι όσοι συμμετέχουν είναι νικητές. Τα μηνύματα που δίνουν οι αγώνες είναι πολλά. Του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθε κ.α. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον κ. Αγοραστό, όχι μόνο για το Run Greece, αλλά για όλα τα πρωταθλήματα που κάνουμε στη Θεσσαλία. Αυτό που έκανε πράξη ο Περιφερειάρχης καλό είναι να το κάνει πράξη η ίδια η πολιτεία, δηλαδή να ενισχύσει τον διαχρονικό αθλητισμό. Με τον αθλητισμό δεν κερδίζουν μόνο όσοι αθλούνται, αλλά και ως επακόλουθο η ίδια η πολιτεία, η οποία θα έχει υγιείς ανθρώπους. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες».

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος μας στηρίζει τη διοργάνωση Run Greece γιατί θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Η μεγάλη συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει στον δρόμο να τρέξει και έτσι πιστεύω θα έχουμε πάλι ρεκόρ συμμετοχών. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των εθελοντών για την επιτυχία των αγώνων και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Επίσης να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να τρέξει».

 

 

Θανάσης Ράπτης –Ειδικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ: «5η χρόνιά Run Greece στη Λάρισα. Και φέτος περιμένουμε οι αγώνες να κάνουν ρεκόρ συμμετοχών καθώς οι εγγραφές εμφανίζουν σε σχέση με πέρσι αύξηση 48%. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν και μια ευκαιρία προβολής της Περιφέρειας και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τους αγώνες. Φέτος θα επιχειρηθεί μια σύνδεση του Run Greece με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, από τους καλύτερους αθλητές που θα συμμετάσχουν, με ομάδες αθλητών από κάθε κατηγορία. Η νικήτρια ομάδα θα έχει ως έπαθλο 5000 ευρώ τα οποία θα αποφασίσει εκείνη σε πιο κοινωφελές ίδρυμα της Περιφέρειας θα δώσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους χορηγούς, αλλά και την Wind η οποία ενισχύει και εκείνη από την πλευρά της κοινωφελή ιδρύματα μέσω του αγώνα»

Ζωή Τιβικέλη – Εκπρόσωπος πωλήσεων WIND: «Μετά από 5 χρόνια η WIND έχει συνδέσει το όνομά της με το Run Greece. Ο αριθμός των συμμετοχών κάθε χρόνο αυξάνει και αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα για κοινωφελής σκοπούς. Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουν να τρέξουν όσο περισσότεροι μπορούν. Εμείς φέτος έχουμε επιλέξει να ενισχύσουμε 2 φορείς, τον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις Ιασώ και δεύτερος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό Θεσσαλίας. Τα παιδιά είναι μια ευαίσθητη ομάδα που θέλαμε να ενισχύσουμε φέτος και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε παρόν σε αυτή την προσπάθεια».

Δημήτης Λιούσας – Πρόεδρος Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδας Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις Ιασώ: «Να συγχαρώ όλους του συντελεστές για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία το Run Greece Λάρισα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να γίνονται οι αγώνες για καλό σκοπό. Τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις αγωνίζονται με θάρρος και αξιοπρέπεια για να στεριώσουν στη ζωή ως ισότιμα μέλη. Αγωνίζονται στη μεγαλύτερη παλαίστρα της ζωής και βγαίνουν στο τέλος υπερήφανοι ολυμπιονίκες».

Στη συνέντευξη τύπου παραυρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων του αθλητισμού της περιοχής, εθελοντές κ.αΟι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ (10χλμ, 5χλμ και αγώνας παιδιών) συνεχίζονται. Μπορείτε να εγγραφείτε online ή με την υποβολή έντυπης αίτησης:

-στα Γραφεία Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Παναγούλη 2, Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00
-στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00
-στον Δήμο Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1, Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00

– Η συμμετοχή στον Αγώνα 10χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/ες το 2001 και μεγαλύτεροι/ες).

– Η συμμετοχή στον Αγώνα 5χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/ες το 2004 και μεγαλύτεροι/ες).

– Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2005 και 2006).

– Δεν επιτρέπεται σε κανένα δρομέα η συμμετοχή και στους δύο αγώνες, 5χλμ & 10χλμ.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top