ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

 

 

 

Πλαστικά καπάκια, φαινομενικά ευτελή αντικείμενα τα οποία μπορούν, όχι βέβαια με έναν εύκολο τρόπο, να μεταμορφωθούν σε κάτι πολύ χρήσιμο, σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Με λίγα λόγια  κάτι που θα πετάγαμε κυριολεκτικά στα σκουπίδια μπορούμε να το μεταμορφώσουμε σε ένα αμαξίδιο και να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής σε έναν άνθρωπο με οποιαδήποτε μορφή κινητικής αναπηρίας.

΄Ό,τι αναφέρουμε εδώ για την συγκεκριμένη δράση αφορά αποκλειστικά και μόνο το πως λειτουργεί ο σύλλογος «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ» μιας και μόνο για εμάς μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά.

Istanbul,Turkey,08,30,2021,Wheelchair,Sign,From,Plastic,Caps.

Τα πλαστικά καπάκια συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία από σχολεία, Δήμους, Νοσοκομεία, εταιρείες, από άλλους συλλόγους, από διάφορους φορείς και από ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην δράση αυτή.
Στα σημεία που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες πλαστικών καπακιών, περνάει κατά διαστήματα το φορτηγό της ανακύκλωσης και τα συλλέγει καθώς και η μεταφορική εταιρεία του κυρίου Νίκου Καλπάκη και το αναφέρουμε διότι όλες οι μεταφορικές εταιρείες που βοηθούσαν στην δράση αυτή σταμάτησαν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους που επιβαρύνονταν και φυσικά λόγω των όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Ο κύριος Καλπάκης συνεχίζει  την  μεταφορά των πλαστικών καπακιών από τα σημεία που τα παραλαμβάνει μέχρι την μεταφορά τους στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης. Επίσης είναι ο άνθρωπος που αποφορτίζει το γραφείο του συλλόγου μας από τις τεράστιες ποσότητες πλαστικών καπακιών που συγκεντρώνονται μέσα σε αυτό και που είναι πολύ ανθυγιεινό να εργαζόμαστε μέσα σε έναν χώρο με τόσο πλαστικό . Αυτό λέγεται εθελοντική συνείδηση και ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, μία και όχι τόσο εύκολη διαδικασία.

Όμως εμείς μαζεύουμε καπάκια γιατί:

α. μειώνουμε τον όγκο των «άχρηστων» σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος και αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και το οικοσύστημα.

β. αναπτύσσουμε την περιβαλλοντική – οικολογική συνείδηση μας εντάσσοντας την ανακύκλωση        στην καθημερινότητά μας.

γ. κυρίως όμως γιατί νιώθουμε την ανάγκη να συμβάλουμε και να προσφέρουμε σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης όπως αυτή.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΑΘΗΤΡΙΑ:ΗΛΙΑΝΑ Π.

Περί ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 52 Άρθρα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης