ΤΟ ΝΕΟ-ΠΑΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το γυμνάσιο Μήλου

Μετά από πολύ καιρό μετακομίσαμε στο παλιό Γυμνάσιο καθώς ο Δήμος Μήλου κατάφερε και αναστήλωσε ένα μεγάλο κομμάτι από το σχολείο. Είναι μια ακόμη νέα αρχή για εμάς και προσπαθούμε να το κρατήσουμε καθαρό νιώθοντας χαρά που βρισκόμαστε σε έναν δικό μας χώρο. Σίγουρα πάντως η χρονιά ξεκίνησε ασυνήθιστα για όλους μας.

Κάθε πρωί που μπαίνουμε στο σχολείο αντικρίζουμε τον προαύλιο χώρο γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται οι τάξεις. Στο κέντρο της αυλής, σε ένα μικρό παρτέρι περιτριγυρισμένο από ένα πέτρινο τοιχάκι, φυτρώνει ένα δέντρο, μια πιπεριά, με ροζ πιπέρι. Λίγο πιο πέρα, το γήπεδο ποδοσφαίρου που, προς το παρόν, είναι ο μοναδικός χώρος όπου μπορούμε να γυμναζόμαστε. Υπάρχει επίσης ένα στεγασμένο γυμναστήριο που παραμένει κλειστό λόγω εργασιών.

Ανεβαίνοντας την σκάλα που οδηγεί στον όροφο, βλέπουμε τις έξι αίθουσες διδασκαλίας καθώς και το προαύλιο πανοραμικά. Οι υπόλοιπες αίθουσες βρίσκονται στο ισόγειο και κάποιες στο κτήριο του Λυκείου. Δυστυχώς, η αίθουσα εκδηλώσεων είναι ακόμη υπό κατασκευή και δεν είναι στην διάθεσή μας.

Στο καινούριο μας σχολείο, θα ήταν ωραία να κάνουμε διάφορα πράγματα. Μια καλή, πιστεύω, ιδέα, θα ήταν να κάναμε μια σχολική βιβλιοθήκη απ’ όπου να μπορούμε να δανειζόμαστε βιβλία για ορισμένο διάστημα. Επίσης, θα θέλαμε να φτιάχναμε ομάδες για τις ασχολίες που μας ενδιαφέρουν, όπως τα αθλήματα, η ζωγραφική, το σκάκι. Τέλος, θα μπορούσαμε ίσως να φυτεύαμε ζαρζαβατικά ή δέντρα. Και γιατί όχι, να φτιάχναμε δεντρόσπιτα!

Η χρονιά που ξεκινάει για εμάς είναι γεμάτη αλλαγές : ήρθαμε από το Δημοτικό σε έναν άλλο χώρο, γνωρίσαμε νέους συμμαθητές και δασκάλους, έχουμε καινούρια μαθήματα και πολλά συναισθήματα γεννιούνται μέσα μας…

Στέλιος Ρουσκέτος

μαθητής του Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης